OVA ŽENA JE 25 GODINA SA EMIROM KUSTURICOM DELILA LEPA I TEŠKA VREMENA: Maja je njegova najveća podrška, ali će vas ŠOKIRATI na čemu joj je čuveni režiser NAJVIŠE ZAHVALAN
Foto: Dragana Udovičić

PODRŠKA

OVA ŽENA JE 25 GODINA SA EMIROM KUSTURICOM DELILA LEPA I TEŠKA VREMENA: Maja je njegova najveća podrška, ali će vas ŠOKIRATI na čemu joj je čuveni režiser NAJVIŠE ZAHVALAN

Pop kultura -

Za vreme svoje stvaralačke karijere, reditelj Emir Kusturica uvek je bio okružen lepim glumicama. Znao je da kaže da su žene njegova večita inspiracija, ali samo jedna dama je dugi niz godina njegova najveća podrška u svemu.

Supruga Maja Kusturica više od 25 godina sa ovim umetnikom deli one lepe, ali i one teške momente. Maja je završila Svetsku književnost na Filološkom fakultetu, ali je uz svog supruga počela da se bavi produkcijom. U javnosti o Maji reditelj ne želi mnogo da priča, ali kada smo ga jednom upitali ko pravi više kompromisa u braku za 25 godina braka, supruga ili on, dao je jasan odgovor i istakao na čemu joj je najviše zahvalan.

foto: Profimedia

- Nas dvoje smo mnogo duže u braku. U ključnom trenutku mi je pomogla ne kao žena, već kao neko ko je shvatio filmsku produkciju. Kada je trebalo da napravim prvi film posle rata koji govori o ljubavi Srbina i muslimanke, ona je pomogla u onom u čemu je u Srbiji uvek problematično - da se novac koji neko investira vidi na ekranu, a da neko ne uzme i pokupi kući. Tako da je taj profesionalni iskorak koji je ona tad napravila, pratio i kasnije i zapravo smo zajedno delovali i proizvodili kulturne događaje koji su postali deo zajedničkog iskustva - rekao je za Kusturica i opisao kako izgledaju momenti kada je romantičan.

foto: Profimedia

- Kako starim, tako mi sve lakše suza poteče na oko, kažu da to ide sa godinama. Nekada je i dobro da je tako, mislim da je najvažnije u ljudskom životu da čovek bude sve u jednom. Da bude romantičan, nežan, da bude grub, tačnije da u jednoj ljudskoj napravi postoje svi elementi implozije i eksplozije. Mada u mom slučaju supruga voli kada sam više ovo prvo, romantičan - izjavio je čuveni reditelj.

Iz velike ljubavi sa Emirom Maja je rodila dvoje dece, ćerku Dunju i sina Stribora.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Blic/Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track