Najnovije vesti

DEJAN SAVIĆ PREŽIVEO! VLADA NIJE RASPRAVLJALA O STANJU U NARODNOM POZORIŠTU: Glumci odlučni! Kreću u potpunu OBUSTAVU RADA!
Foto: Dragana Udovičić

Kraj drame nije na vidiku

DEJAN SAVIĆ PREŽIVEO! VLADA NIJE RASPRAVLJALA O STANJU U NARODNOM POZORIŠTU: Glumci odlučni! Kreću u potpunu OBUSTAVU RADA!

Pop kultura

Vlada Srbije juče nije raspravljala o stanju u Narodnom pozorištu, te će Dejan Savić ostati upravnik sigurno do ponedeljka.

Glumci koji traže njegovu smenu, kao što su i najavili, kreću u potpunu obustavu rada na Dan pozorišta, 22. novembra, simbolično u minut do podne.

- Odluku o stupanju u štrajk oko 14 časova predali smo upravniku, Upravnom odboru i na pisarnicu Ministarstva kulture. Mi se nadamo da do štrajka ipak neće doći jer to nikome nije potrebno - kaže za Kurir predsednica sindikata Singlus Narodnog pozorišta Ivana Nenadović.

foto: Damir Dervišagić

Promene u nacionalnom teatru je, kako saznajemo, najavio i još uvek aktuelni predsednik Upravnog odbora Aleksandar Gatalica, koji je otvarajući sednicu najavio da je ovo poslednje zasedanje u ovakvom sastavu.

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić, podsetimo, smenio je 15. oktobra Željka Hubača s mesta direktora Drame, što je naišlo na oštru reakciju brojnih umetnika i članova ansambla Drame koji su, izražavajući protest, zatražili Savićevu smenu. Više od mesec dana traje kriza, a sledećeg četvrtka Narodno pozorište obeležava 150. godina od svog osnivanja.

foto: Marina Lopičić

Kurir/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...