BIZARNI KRALJEVSKI RITUAL: Princeza Megan i njena majka moraće da STANU NA VAGU pre i posle božićnog ručka!
Foto: Profimedia

ŠOK!

BIZARNI KRALJEVSKI RITUAL: Princeza Megan i njena majka moraće da STANU NA VAGU pre i posle božićnog ručka!

Pop kultura -

Kraljevska porodica napravila je presedan i pozvala Doriju Ragland, majku Megan Markl, na božićni ručak. Ipak, Megan i Dorija moraće da se pripreme na jedno bizarno pravilo.

Pozivnicu za tradicionalni božićni ručak inače ne dobijaju oni koji nisu deo kraljevske porodice. Na primer, roditelji Kejt Midlton, koja je sedam godina u braku sa princom Vilijamom, nikada nisu dobili poziv za ovaj događaj.

Čak je i Kejt na prvi božićni ručak u Sandrigem bila pozvana tek kada se udala za princa Vilijama, dok je Megan poziv dobila pet meseci pre udaje. Kraljica je iznenadila javnost kada je na ovogodišnji ručak pozvala i Doriju, a razlog tome je navodno što je vojvotkinja od Saseksa jedino bliska sa majkom.

foto: Profimedia

Podsetimo, Meganin otac Tomas nije ni bio na ćerkinom venčanju jer je nekoliko dana pre toga imao operaciju srca, a vojvotkinja od Saseksa nije u dobrim odnosima sa ocem, niti sa njegovom familijom.

Bizarno pravilo sa kojim će se suočiti Dorija, kao i svi koji budu prisustvovali božićnom ručku, jeste da svako mora da stane na vagu pre i posle obeda.

Ovaj ritual potiče još iz doba kralja Edvarda VII, koji je bio opsednut zdravljem. On se brinuo da ljudi ne jedu dovoljno, pa je insistirao da barem za Božić budu svi siti. Iako su danas kraljevske gozbe i više nego obilne, ovaj običaj je zadržan te svi staju na antičku vagu pre i posle ručka.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track