OVACIJE ZA PISCA I GLUMCE NA PREMIJERI PETRIJINOG VENCA: Emotivan susret Dragoslava Mihailovića i njegove ćerke Milice
Foto: Mona Cukić Kurir

Atelje 212

OVACIJE ZA PISCA I GLUMCE NA PREMIJERI PETRIJINOG VENCA: Emotivan susret Dragoslava Mihailovića i njegove ćerke Milice

Pop kultura -

Ovacije i suze ispratile su premijeru "Petrijinog venca" u subotu u Ateljeu 212, a poseban trenutak za sve bio je kada se pisac Dragoslav Mihailović na sceni pridružio svojoj ćerki Milici i glumcima i poklonio nakon 40 godina od kada je poslednji put tu i odigran njegov komad "Protuve piju čaj".

Mihailović je pomno pratio predstavu iz prvog reda i zajedno s publikom uživao u odličnoj scenografiji i sjajnoj glumi Jovane Gavrilović, Marte Bjelice, Tihomira Stanića, Igora Đorđevića, Ivana Markovića, Isidore Minić, Branislava Zeremskog, Vladislava Mihailovića i Jelene Rakočević.

foto: Arhiva Ateljea 212

Ipak, očekivano, najveći aplauz od njega dobila je ćerka Milica, koja je tumačila najstariju Petriju, kroz čija sećanja se i odvija ova potresna priča o teškoj sudbini žene koja, uprkos svim nedaćama koje su je snašle, uspeva da pronađe snage da preživi.

- Čovek je takva strvina. Voli da živi živina - kaže Petrija na kraju predstave, a sa suzama u očima, uz pomoć Tihomira Stanića, Dragoslav se popeo na scenu, stao pred svoju ćerku, poljubio joj ruku i zahvalio se, ponosan što je baš ona odigrala njegovu najpoznatiju tragičnu junakinju.

Kurir/ M. Cukić, Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track