BRANKO JERINIĆ U ULOZI VELIKOG VOJSKOVOĐE: Stepa Stepanović je promenio tok srpske istorije! (FOTO)
Foto: Promo/Printscreen

Zvezda filma Kralj petar prvi

BRANKO JERINIĆ U ULOZI VELIKOG VOJSKOVOĐE: Stepa Stepanović je promenio tok srpske istorije! (FOTO)

Pop kultura -

Istorijski spektakl "Kralj Petar Prvi", reditelja Petra Ristovskog, na velikom platnu će predstaviti priču i o najvoljenijem srpskom kralju, ali i o običnim vojnicima, koji su zajedno proživeli pakao Prvog svetskog rata.

Velikog vojskovođu Stepu Stepanovića oživeće glumac Narodnog pozorišta iz Beograda Branko Jerinić, koji je uveren da su napravili kvalitetan film.

"Vojvoda Stepa je odan otadžbini i narodu, odgovoran. Vrlo poštujući hijerarhiju, umeo je svojom mudrošću i znanjem da usmerava pripreme i tokove nekih važnih bitaka i dovede ih do briljantnih pobeda. Ako sam uspeo taj njegov racionalni deo ličnosti da usvojim i prenesem, u ovoj konstelaciji, pored toliko značajnih likova iz naše istorije, to mi je sasvim dovoljno", kaže glumac.

foto: Promo/Printscreen

On priznaje da ima tremu uoči premijere 5. decembra u Sava centru.

"Nisam video mnogo od materijala, ali ono što jesam učvršćuje me u veri da smo uradili odličan posao. Kad sam siguran da imamo u rukama visok kvalitet, naravno da mi je stalo da to ima i dobar odziv kod publike".

foto: Wikipedia

Branko je igrao Stepu nekoliko puta i u pozorištu, ali jedno izvođenje na proslavi 100 godina od Cerske bitke posebno pamti.

"Na toj proslavi su, uz mnogobrojnu publiku, pored cele srpske vlade, brojnih zvanica iz zemlje i inostranstva, prvi put bili prisutni i vojni predstavnici zemalja poraženih u Velikom ratu. Na kraju programa klanjali smo se publici, uz ogroman aplauz. I potpuno spontano, bez ikakvog dogovorenog protokola, počeli su da nam prilaze oficiri i vojni atašei iz Češke, Austrije, Nemačke, Bugarske. Naravno, i francuski i srpski oficiri. Priđu najpre vojvodi Stepi, salutiraju i nastave da pozdravljaju i ostale učesnike. Toliko smo, dakle, ubedljivi bili. Vrlo brzo smo reagovali, otpozdravljali i mi njima i tako se napravio neplaniran, ali svakako najlepši kraj proslave", smatra glumac.

Pavle Jerinić
Pavle Jerinić

U filmu "Kralj Petar" jednog od vojnika igra i Jerinićev sin Pavle.

"Nismo imali zajedničke scene. Što se njega tiče, uopšte nemam tremu. Potpuno je zreo glumac, osim već dokazanog dara, vrlo je vredan i profesionalan. S Petrom je ranije radio, dobro se poznaju i odlično funkcionišu i siguran sam da su uradili kvalitetan posao", kaže Branko.

Jerinić posebno hvali mladog reditelja.

"Petar Ristovski je veoma spreman došao na snimanje, što je vrlo imponovalo. Profesionalan je i darovit. Insistirao je, neobično za naše prilike, da pre početka snimanja održimo i čitaće probe, da obavimo kompletnu analitiku i lektorisanje s profesorkom Mrkić i na samo snimanje smo došli potpuno spremni. Lazar je, sa svoje strane, pored tumačenja naslovne i zahtevne uloge, i kao producent, držao sve konce celog posla u svojim rukama. Ubeđen sam da će uspeh filma i serije biti veliki", zaključuje Jerinić.

foto: Dragana Udovičić

Kurir/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track