Najnovije vesti

NAPRAVILI SMO SPEKTAKL S DUŠOM: Lazar Ristovski pred sutrašnju premijeru "Kralja Petra"
Foto: Promo

Odbrojavanje

NAPRAVILI SMO SPEKTAKL S DUŠOM: Lazar Ristovski pred sutrašnju premijeru "Kralja Petra"

Pop kultura

Za manje od 24 sata publika će konačno moći da pogleda filmsko-istorijski spektakl "Kralj Petar Prvi".
Glavni glumac i producent Lazar Ristovski s nestrpljenjem iščekuje da projekat na kome je radio više od sedam godina otpočne svoj bioskopski život.


- U filmu ima mnogo više atraktivnijih scena nego u trejleru. Čekam s mirom sud publike. Videćete šta smo uradili. Film izgleda kao neki skup američki film. Međutim, njegova najveća vrednost je što je on spektakl s dušom - kaže Ristovski.

 

foto: Promo


Premijera je zakazana za sutra u Beogradu na tri lokacije: u Kombank dvorani, Sava centru i Sinepleksu Ušće, a nakon toga, projekcije će se održati u svim većim gradovima u Srbiji.
- Karata ima još vrlo malo. Posebno bih voleo da ga pogledaju mladi ljudi, naslednici tih junaka koji su ostavili kosti na Ceru ili albanskim planinama - izjavio je Lazar gostujući u jutarnjem programu RTS.

 

foto: Promo


Filmska ekipa koju je činilo preko 100 glumaca i 7.000 statista snimala je više od šest meseci, sa ukupno 110 snimajućih dana, od 17. marta, na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po čitavoj Srbiji - na Staroj planini, u Knjaževcu, Valjevu, Krupnju, Soko-gradu, Beogradu, Somboru, Pančevu, na Kosmaju, u Sremskim Karlovcima, i u Grčkoj na Krfu.

 

foto: Dragana Udovičić

Ristovski je gradeći ovu ulogu pronašao i ličnu vezu s najomiljenijim vladarem u novijoj srpskoj istoriji.
- Majka kralja Petra zvala se Persida kao i moja mati. Na toj emociji počeo sam da gradim lik. Naši ljudi misle da poznaju dobro svoju istoriju. I moje znanje o kralju bilo je možda površno. Pripremajući se za snimanje uvideo sam da se stvari u društvu za ovih sto godina nisu puno promenile. Kralj Petar delio je sudbinu sa svojim narodom i povlačio se preko Albanije. Srbija je na Krfu umrla, ali je i ponovo rođena - zaključio je Ristovski.

Kurir/ Foto: Promo

 

Najbolja odluka: Dao sam Petru da režira film

 

Film "Kralj Petar Prvi" trebalo je da režira Lazar Ristovski, ali je odlučio da kormilo prepusti svom nasledniku Petru.
- Zaključio sam da on bolje barata tim zanatom od mene. Danas je vreme kad klinci posmatraju svet drugačije. Moja najbolja odluka je bila da Petar režira film - objasnio je Ristovski.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...