JUNACI SERIJE JUTRO ĆE PROMENITI SVE OTVORILI DUŠU FANOVIMA: Ko je pravio najviše problema na snimanju i zašto nikad ne bi otišli iz Srbije
Foto: Aleksandar Anđelić, This and That

Svečani završetak u Kinoteci

JUNACI SERIJE JUTRO ĆE PROMENITI SVE OTVORILI DUŠU FANOVIMA: Ko je pravio najviše problema na snimanju i zašto nikad ne bi otišli iz Srbije

Pop kultura -

Višeminutni aplauz, pokoja suza, osmesi i ovacije publike u prepunoj sali Kinoteke na najlepši mogući način su ilustrovali zašto su u roku od sat vremena rasprodate karte za sve tri projekcije poslednje tri epizode hit serije “Jutro će promeniti sve”.

Autorska ekipa družila se sa fanovima i predstavnicima medija, odgovarajući i i na nezgodna pitanja.

- Da bi se druga sezona desila mora da postoji podjednaka doza iskrenosti sa kojom želimo da se suočimo. Mislim da bi nastavak serije bio podjednako neizvestan i ambivalenatn kakva je bila prva sezona. Nama je bilo važno da ne pravimo ni preterano ulepšanu sliku ni preterano prejake izjave, već da zadržimo ambivalentnost i predstavimo šta život nosi sa sobom. Ova serija nikada do kraja nije završena, i da bi se druga sezona desila mora da ima dozu neizvenosti i borbe sa životom - poručili su reditelj Goran Stanković i Vladimir Tagić.

foto: Aleksandar Anđelić, This and That

Evo i odgovarali su na pitanja prisutnih fanova:

Koliko vas ima u likovima koje tumačite?

Isidora Simijonović: Pronalazim se pomalo u svakom od ovih likova. Svaka osoba je mozaik za sebe i ne možeš se u potpunosti identifikovati sa svojim likom, ali sa problemima koje sebi postavljaju nekako se pronalazim. Pošto sam nešto mlađa od generacije koju igramo plašila sam se da li ću se uklopiti, ali sam shvatila da ta pitanja postavljam sebi već sada.

Jovana Stojiljković: Često mi postavljaju to pitanje i sve više razmišljam o tome. Mislim da nemamo sličnosti, mada u stvarnom životu moji prijatelji i ja imamo slične problmeme. Ovo je najkompleksniji lik koji sam igrala i zahvalna sam što sam imala priliku da igram Anđelu.

Nikola: Ja sam po nekom testu na internetu ispao Ljuba, tako da šta da vam kažem.

foto: Aleksandar Anđelić

Andrij Kuzmanović: Još kada smo krenuli da radimo ovu seriju bilo je interesantno, jer je generacijska priča i drago mi je da smo je objedinili. Zgotivio sam Ljubu još na prvo čitanje.

Serije počinje dolaskom iz strane zemlje, da li biste vi otišli iz Srbije?

Andrija Kuzmanović: Nikad.

Nikola Rakočević: Ja bih otišao sutra (smeh).

Milica Stefanović: Meni se javiše sviđa ideja da mogu da odem svuda i da mogu da se vratim. Jedino ovde mogu da radim stvari koje su mi zanimljive.

Jovana: Ne znam da li bih otišla, nisam sigurna.

Isidora: Svako ima svoj put jezik i mentalitet nas vezuju za prostor na kome smo odrasli tako da mislim da ću ostati ovde.

foto: Aleksandar Anđelić, This and That

Koja scena vam je bila najteža?

Andrija Kuzmanović: Meni one sa Džonijem (smeh). Nije bilo teških scena, stvarno je sve bio interesantno. Ne sećam se da je bilo problema, preko svega smo prelazili kao preko blagog ležećeg policajca.

Nikola Rakočević: Bio mi je težak sam početak bez obzira što smo svi radili zajedno po ceo dan, ali pošto je serija atmosfere, uspostaviti odnose je meni bilo najteže, a to je bilo tokom prvih nekoliko snimajućih dana.

Milica Stefanović: Meni je bila teška prva čitajuća proba sa Ljubom, nisam znala šta da očekujem, ali čim smo krenuli zajedno smo radili na njihovom odnosu.

Jovana Stojiljković: Svaka epizoda mi je bila teška. Posle svake emitovane epizode komentarišem sa rediteljima kako nakon nekih snimljeih scena nisam bila zadovoljna, ali se ispostavilo da su oni dobri reditlji i autori i doprineli su tome da se ne vidi moje nezadovoljstvo.

Isidora Simijonović: Slažem se sa Džonijem, teško mi je bilo da počenem. Ponekad mi je bilo teško da vodim kontinuitet u glavi jer smo snimali pet i po meseci, ali verovala sam rediteljima i svi smo ušli u štos.

Kurir.rs/ Foto: Aleksandar Anđelić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track