OVO SIGURNO NISTE ZNALI O KORENIMA! SUSRET KRLEŽE SA ĆOSIĆEM: Bojan Žirović otkriva veliku tajnu sa snimanja serije!
Foto: Vladimir Šporčić, Profimedia

otkrivamo

OVO SIGURNO NISTE ZNALI O KORENIMA! SUSRET KRLEŽE SA ĆOSIĆEM: Bojan Žirović otkriva veliku tajnu sa snimanja serije!

Pop kultura -

Ulogu nesrećnog sluge Mijata, u svojoj najboljoj glumačkoj fazi, potresno je u seriji "Koreni" izneo Bojan Žirović.

On za Kurir kaže da ga reakcije publike nakon emitovanja poslednje epizode ne iznenađuju, a sličan komentar Ćosićevog remek-dela svojevremeno je imao i veliki pisac Miroslav Krleža.

- Velika je privilegija to što sam bio deo ekipe serije "Koreni". Zadovoljstvo i čast je bilo izgovarati tekst maestralnog dela Dobrice Ćosića. O njegovoj veličini govori anegdota - kad je Ćosić za roman dobio Ninovu nagradu, Miroslav Krleža ga je dobio na čitanje. Kad je završio, njegov komentar je bio da je fasciniran kako Dobrica u svom delu na jednoj strani obuhvati tematski problematiku čitavog naroda toliko da bi drugi pisac mogao samo od nje da napravi čitav roman - ističe Žirović.

Glumac Ateljea 212 smatra da uspeh kod publike mogu da zahvale tome što su gledaoci ovu seriju doživeli kao blisku iako se radnja odvija pre 120 godina.

- Ćosić nas je prikazao sa svim svojim karakteristikama, manama i vrlinama. "Koreni" su priča koja se tiče svih nas. Decenijama se suočavamo sa istim ili sličnim problemima, i porodičnim i političkim. Sve iznova. Ništa se nije mnogo promenilo. Mislim da je to razlog što je publika tako emotivno prihvatila ovu seriju i što smo i mi glumci s poštovanjem i velikom željom radili na ulogama - zaključuje glumac.

foto: Vladimir Šporčić

Kurir/ Foto: Vladimir Šporičić i Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track