SVE ŠTO STE ŽELELI DA ZNATE O NAJVEĆEM SPRSKOM KOMEDIOGRAFU: Predstavljen jedinstveni audio zapis o životu i radu Branislava Nušića
Foto: Privatna Arhiva

"Audiobiografija Branislava Nušića"

SVE ŠTO STE ŽELELI DA ZNATE O NAJVEĆEM SPRSKOM KOMEDIOGRAFU: Predstavljen jedinstveni audio zapis o životu i radu Branislava Nušića

Pop kultura -

Povodom osamdeset godina od smrti jednog od naših najvećih komediografa Branislava Nušića, Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora "Izražajnost" predstavilo je "Audiobiografiju Branislava Nušića" - jedinstveni audio zapis o njegovom životu i radu. Audiobiografiju čine delovi iz njegovog romana "Autobiografija", kao i drugi podaci iz njegovog života. Režiju potpisuje Marko Đurić, uloge tumače: Dragan Vujić, Dušica Novaković, Slobodan Roksandić, Milan Bosiljčić, Marko Milovanović i drugi.

Glumac i komunikolog Slobodan Roksandić, osnivač Udruženja "Izražajnost" kaže da se u vremenu u kojem se kulturi govora ne posvećuje dovoljno pažnje, ovakvi projekti imaju višestruko značenje. - Na ovaj način čuvamo sećanje na velikane naše kulture i podstičemo kulturu govora kroz lepotu kazane reči - rekao je Roksandić. On je podsetio na Nušićev doprinos razvoju kulture govora i kroz veoma značajan udžbenik o retorici koji je napisao.

foto: Privatna Arhiva

Predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić istakao je da se značaj ovakvih projekata ogleda i u tome da slepi i slabovidi ljudi mogu ravnopravno biti uključeni u stvaranje jednog kulturnog sadržaja. Stošić je izrazio zadovoljstvo što će Biblioteka Saveza slepih Srbije „Dr Milan Budimir" biti bogatija za jednu audio knjigu vrhunskog zvučnog i umetničkog kvaliteta.

foto: Privatna Arhiva

Nebojša Nušić, upravitelj "Nušić" fondacije, koja je podržala ovaj projekat, zahvalio se Udruženju "Izražajnost" što je realizacijom „ovog projekta podsetila široku javnost na širinu Nušićevog opusa, koji se ne odnosi samo na pisanje komedija. Projekat je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda. U "Audiobiografiji Branislava Nušića" uloge tumače i Vesna Radulović i Ivana Pajić, članice Saveza.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track