Najnovije vesti

MATIJA BEĆKOVIĆ ODUŠEVLJEN ROMANOM MUTANT U VOZU: Tadija je pisac iz budućnosti
Foto: Oksana Toskić, Promo

Upoznajte dečaka genija

MATIJA BEĆKOVIĆ ODUŠEVLJEN ROMANOM MUTANT U VOZU: Tadija je pisac iz budućnosti

Pop kultura

Tadija Čaluković ima samo 16 godina, a već iza sebe jedan pedesetominutni dokumentarni film "Njihova veličanstva Film i Knjiga", koji govori o povezanosti književnosti i kinematografije na savremenoj kulturnoj sceni.


Daroviti tinejdžer za Sajam knjiga u Beogradu objavio je i roman "Mutant u vozu", koji će biti predstavljen u četvrtak u 18 sati u Domu omladine u Beogradu. O knjizi će govoriti pisac Miljenko Jergović i autor, dok će moderator razgovora biti novinar Milojko Božović. Odlomke će čitati mladi glumac Stefan Stepić.


- Tadija Čaluković stiže iz budućnosti kao gotov pisac, s romanom budućnosti "Mutant u vozu", u kojem mutira ne samo davnu prošlost i postbudućnost, moguće i nemoguće, nego i osobine romana i predstave o piscima - napisao je akademik Matija Bećković.

 

foto: Jakov Simović/Promo


"Mutant u vozu" opisuje sudbinu usvojenog dečaka i kroz šta je sve prolazio u životu a da do samog kraja nije znao svoj identitet. Roman je namerno smestio u 22. vek kako bi dokazao rudimentarnu tezu da, koliko god napredovali u tehnološkom pogledu - ljudi, njihovi karakteri i pojave u društvu se verovatno neće nikada promeniti.

 

Kurir/ Foto: Oksana Toskić i Jakov Simović
 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...