Najnovije vesti

GARDEROBERI NARODNOG POZORIŠTA ODLUČILI DA PROGOVORE: Ovo je prava istina kako je raditi sa Božovićem i Gutovićem! Od jednog su se čak i GLUMCI SKLANJALI, a kamoli mi koji smo iza scene...
Foto: Damir Dervišagić, Dado Đilas

iskreno o našim slavnim glumcima

GARDEROBERI NARODNOG POZORIŠTA ODLUČILI DA PROGOVORE: Ovo je prava istina kako je raditi sa Božovićem i Gutovićem! Od jednog su se čak i GLUMCI SKLANJALI, a kamoli mi koji smo iza scene...

Pop kultura

Pitaj Rajka - piše na jednoj od memo ceduljica na zidu muške garderobe u Narodnom pozorištu u kojoj se čuva na hiljade kostima iz predstava. Jer Rajko zna sve o kostimima, od toga gde su čija košulja i pantalone, kapa, ogrtač i ogrlica, do toga koji glumac nosi koji kostim, u kojoj sceni, u svakoj predstavi u nacionalnom teatru.

Rajko, manje poznat kao Dragan Antić, šef je kostimera u Narodnom pozorištu gde radi više od 20 godina. Zna kako da pronađe svaki komad odeće koji je potreban svakom glumcu i statisti. I on „igra", samo što ga ne vidite, kao ni sve druge koji su zaslužni što se predstava održi, piše Nedeljnik.

Rajko nam je, između ostalog ispričao, da voli radi sa Vukom Kostićem jer je, kako kaže, „drugar sa svima i uvek se ispričaju“.

Ali i sa Lanetom Gutovićem.

"Sa Lanetom ništa nije problem. Ja mu kažem pred izlazak na scenu: ‘Lane, fali dugme, nema ovoga i onoga, čekaj da sredim...’, a on kaže: ‘Ništa ne fali, ništa ne fali, sve je u redu, nema problema.’ Takav je Lane. Njemu nikada ništa nije smetalo“, priča Rajko.

Rajko je posao učio od Nebojše Bastaća, danas u penziji, koji je njemu bio šef a koji ga je posetio baš tokom ovog razgovora za Nedeljnik.

Bastać je radio mnogo i van pozorišta, za Bitef, filmove, festivale, a nije lako sa svim glumcima.

"Najbolji su bili Glogovac, Madžgalj i Manda".

Na konstataciju da su svi pokojni dodaje: "Onaj gore zna koga će da uzme - najbolje."

foto: Damir Dervišagić

"Glogovac je bio jednostavno normalan čovek. Video sam ga na poslednjem snimanju. To je bila uloga u filmu Zaspanka. Bilo mu je teško", priča Bastać.

Ističe da među glumcima ima onih "teških" za saradnju kao što je, kaže, Petar Božović.

"Ja sam jedan od retkih koji je mogao da radi sa njim, ali znma da niko nije voleo da radi sa njim. Od njega su se sklanjali glumci, a kamoli mi koji smo iza scene", iskren je Bastać.

Kurir.rs/Nedeljnik/Ana Mitić/Foto: Damir Dervišagić, Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...