Najnovije vesti

odmah prevezen u Urgentni centar

TASOVAC TEŠKO POVREĐEN! Direktoru Beogradske filharmonije stradala kičma, a evo šta je radio veče pre tragedije PO PRVI PUT U ŽIVOTU! (VIDEO)

Pop kultura

Godina na izmaku nije se dobro završila za Ivana Tasovaca (52), koji je teško povređen u nedelju dok je rekreativno igrao košarku u Sportskom centru Slodes u Rakovici.

Direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture odmah je prevezen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane teške povrede, prelom pršljena, a njegov oporavak, kako saznajemo, ide sporo, ali on ipak neće ostati prikovan za kolica.

"Tasovac ima ozbiljnu sportsku povredu. Njegovo stanje je teško, ali kako pokazuju prve prognoze, neće ostati invalid. Čeka ga oporavak od nekoliko meseci", kaže sagovornik Kurira.

U Urgentnom centru nisu želeli da komentarišu stanje direktor Beogradske filharmonije Ivana Tasovaca u smislu da li mu je bolje ili gore.

"Nastavlja se dalje ispitivanje i lečenje. To je sve što možemo da kažemo u ovom trenutku", rekli su nam kratko u Urgentnom centru.

foto: Marko Đoković

Ivan Tasovac je dan pre povrede proveo radno sa svojim kolegama u Beogradskoj filharmoniji. Nakon što su održana dva nezaboravna novogodišnja koncerta na Kolarcu sa legendom na kastanjetama Luserom Tenom i dirigentom Oliverom Dijasom, Filharmonija je priredila afterparti.

foto: Marko Đoković

Tasovac se oprobao i u ulozi di-džeja puštajući isključivo klasičnu muziku. Da se uz najpoznatije numere klasične muzike može plesati kao u disko-klubu, pokazao je direktor u srcu Savamale. "Kas Valkira", "Imperijalni marš", "Igra sablji", "Tako je govorio Zaratustra", "Seviljski berberin", "Bolero", samo su neke od numera koje su se glasno slušale te večeri.

Afterparti je usledio nakon čuvenih filharmonijskih koncerata koje je mnogobrojna publika ocenila kao jedno od najboljih novogodišnjih izdanja orkestra.

Ekipa Kurira Ivanu Tasovcu želi brz oporavak.

Kurir/Foto: Damir Dervišagić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...