SPREMA SE NAJSKUPLJI PROJEKAT: Za uvod u "Igru prestola" milijardu dolara! Priča počinje hiljadu godina ranije i otkriva tajne Belih hodača! A evo ko je glavna glumica!
Foto: Beta AP

stiže pilot epizoda

SPREMA SE NAJSKUPLJI PROJEKAT: Za uvod u "Igru prestola" milijardu dolara! Priča počinje hiljadu godina ranije i otkriva tajne Belih hodača! A evo ko je glavna glumica!

Pop kultura -

Tokom prethodnih godina svedoci smo da moć Holivuda slabi, a serije jedu blokbastere. Sve veći priliv novca ide u televizijske projekte, a primer za to je - "Igra prestola", koji je oborio sve rekorde gledanosti i zarade.

foto: Profimedia

Budući da su, ispostavilo se, pronašli magičnu formulu, producenti čuvene serije odlučili su se za novi, smeo korak - počeli su snimanje novog serijala iz istog "univerzuma", koji će po radnji prethoditi hit ostvarenju čije ćemo finalno poglavlje gledati od aprila. Nova priča iz magičnog sveta Vesterosa, čije ime još uvek ne znamo, najavljuje nove rekorde, a snimanje pilota već je u toku. Kao što su fanovi "Igre prestola" već navikli, scenario se drži u tajnosti, ali zna se da je u pitanju istorija hiljadu godina pre, koja beleži kraj zlatnog "doba heroja" i prelazak u njegov najmračniji čas. Kreatori pilot-epizode uspeli su da zagolicaju maštu fanova.

- Samo jedna stvar je sigurna - tajne dolaska Belih hodača, istorija Vesterosa i legende o Starkovima - ova serija će vam otkriti novu stranu priče za koju ste mislili da je znate - napisali su oni.

U novu seriju dolaze očekivano i nove zvezde, a jedna od njih je glumica nominovana za Oskara Naomi Vots, kao i glumac Džoš Vajthaus, a setu se priključilo i osam mladih zvezda u usponu - Naomi Aki, Deniz Gof, Džejmi Kembel Bauer, Šila Ejtim, Tobi Regbo, Aleks Šarp, Džordži Henli i Ajvano Džeremaja.

foto: profimedia

Kako je prethodne godine u više navrata najavljivano - produkcijska kuća "Amazon" smelo se odlučila na slični poduhvat, koristeći Tolkinov svet "Gospodara prstenova" kao temu. Za snimanje prve serije o Srednjoj zemlji odvojeno je neverovatnih milijardu dolara, što je čini najskupljom u istoriji (odmah nakon Netfliksove serije "Kruna", koja je do sada držala presto sa 112 miliona dolara), a kako se pretpostavlja, sa tog "prestola" bi baš i mogla da je skine pomenuta serija.

Fanovi "Pesme leda i vatre" Džordža Martina s nestrpljenjem očekuju poslednju sezonu HBO hit serije, koja je najavljena za kraj aprila, a pilot nove očekuje se u junu. Pisac Martin ranije je najavio da bi se uvod u "Igru prestola" mogao zvati "Duga noć", ali producenti to još nisu odobrili.

Otkrili detalj iz poslednje sezone Odlučujući susret Deneris i Sanse

Produkcijska kuća HBO iskoristila je priliku da, tokom dodele filmskih nagrada Zlatni globus, predstavi deo sadržaja svoje najpopularnije i najiščekivanije serije "Igre prestola". Ljubitelji jedne do najgledanijih serija u istoriji imali su priliku da saznaju da će se Deneris Targarjen i Sansa Stark uskoro upoznati. Iz jednominutnog video-snimka moglo se saznati da će se susret dve odlučne žene dogoditi uskoro u Vesterosu. Iako se očekivalo da će se putevi Deneris i Sanse ukrstiti, fanove je ovaj detalj još više podgrejao u iščekivanju nove sezone.

foto: Profimedia

Kurir.rs / Foto: Beta AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track