VOLELA BIH DA ZNAM DA PEVAM NARODNJAKE: Bivša pevačica grupe Sevdah bejbi otvorila dušu i govori o raspadu benda, glumi, Ejmi Vajnhaus i Lepoj Breni
Foto: Vladimir Šporčić

Intervju Đurđina Radić, pevačica i glumica

VOLELA BIH DA ZNAM DA PEVAM NARODNJAKE: Bivša pevačica grupe Sevdah bejbi otvorila dušu i govori o raspadu benda, glumi, Ejmi Vajnhaus i Lepoj Breni

Pop kultura -

Talentovana Đurđina Radić bavi se glumom i muzikom. Posle napuštanja benda Sevdah bejbi dobila je zapaženu ulogu u seriji "Psi laju, vetar nosi", a prvi put i ulogu u jednoj sinhronizaciji. U razgovoru za Kurir ona govori o raspadu benda i svojim daljim ambicijama u muzici.

Kakvo je bilo iskustvo raditi film "Spajdermen - novi svet"? - Imala sam potpunu slobodu. Reditelj mi je pružio priliku da prilagodim replike u filmu našem podneblju i humoru. Igram Spajder devojku. Trudila sam se da ne kažem trenerka nego "treša" i da negde dobacim: "Hajde iskuliraj".

Da li ste pokušali da zvučite kao Beograđanka? - Bila mi je to ideja. Privatno više otežem nego u filmu.

Šta trenutno radite na polju muzike? - Spremam svoj solo album, ali stvaram i filmsku muziku. Trenutno treba da izađe novi film "Ovo grubi rez" Koste Đorđevića, a uskoro i moja muzika za jedan drugi projekat, o kome ne mogu još da pričam. Očekujem da će te pesme moći da se slušaju i pevaju nezavisno od filma.

foto: Printskrin Youtube

Da li i dalje ne možete da izvodite pesme Sevdah bejbija? - Mogu samo da ih pevam a kapela. Međutim, ne mogu da koristim muziku koju je moj kolega pravio. Za svaki nastup mi treba dozvola od njega.

Mora li svaki bend da se raspadne uz teške reči? - Izgleda. Mi danas ne govorimo. Uvek kažem - ko zna zašto je to dobro. Drago mi je što Milanu ide dobro s novim projektom Vidik. Znala sam da će on fino da se snađe i bez mene. Moja ideja je bila da više rizikujemo po pitanju zvuka i imidža. Nismo tu našli zajednički jezik. Žao mi je što ne razgovaramo, ali mu želim svu sreću.

Đurđina i Milan Stanković
Đurđina i Milan Stankovićfoto: Vladimir Šporčić

Imaju li mladi bendovi šansu da ostanu na sceni 40 godina kao Bajaga ili Riblja čorba? - Imaju. Samo moraju da budu uporni i da ne podilaze ukusu publike. Uvek treba da budu svoji i da forsiraju svoj zvuk.

Šta će biti vaša nova muzika? - Zvuk će biti između trip-popa i panka. Jedva čekam da to čuje publika. Pravila sam je za svoju dušu.

foto: Profimedia

Kada ćemo vas ponovo gledati u pozorištu kao Ejmi Vajnhaus? - Ideja je da se predstava nakon praznika igra na Dorćol placu. Predstava me dosta izmori i drago mi je što publika na kraju sa mnom plače.

Kakva su vaša sećanja na nju kao pevačicu? - Ona me je podsetila na neke strane velikane koji su umrli kao mladi od droge. Čekam momenta kad će i Ejmi da uđe u aleju velikana koju čine Dženis Džoplin i Kurt Kobejn. Verovatno će to da se desi za jedno 10 godina. Nina Simon je ušla u kuću slavnih tek prošle godine. Nikome se ona nije pravdala i bila je svoja do kraja.

Da li ćete u budućnosti zapevati u nekom mjuziklu? - Bila sam na nekoliko audicija Pozorišta na Terazijama, ali nisam prošla. Moja mama je operska pevačica i nisam uspela da prođem na kastingu za "Fantoma u operi". Marta Hadžimanov je zasluženo dobila tu ulogu.

foto: Dragana Udovičić

Pozorište na Terazijama godinama najavljuje mjuzikl o Lepoj Breni. Da li biste se snašli kao narodna pevačica? - Brena je pop ikona i zaslužuje mjuzikl o sebi. Morala bih da mnogo vežbam gimnastiku da bih mogla da se udarim u glavu kao ona. Narodnjaci mi ne leže pevački i mogu da ih imitiram samo groteskno. Volela bih da naučim da ih pevam.

Kurir/ Ljubomir Radnaov, foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track