NARODNO POZORIŠTE PLAĆALO JE PLEJBOJ ZEČICU DA IH PREDSTAVLJA! A sad Kursadžija dolazi za šefa i drugog čoveka kuće!
Foto: Dragan Kadić

Lepše od lepšeg

NARODNO POZORIŠTE PLAĆALO JE PLEJBOJ ZEČICU DA IH PREDSTAVLJA! A sad Kursadžija dolazi za šefa i drugog čoveka kuće!

Pop kultura -

Aleksandar Stamatović, bliski saradnik Dejana Savića na mestu zamenika upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu, biće smenjen, a na njegovo mesto biće postavljen glumac Dimitrije Mita Ilić, saznaje Kurir.

Nova upravnica nacionalnog teatra, profesorka Ivana Vujić odlučila je da, umesto starom rukovodiocu, poverenje ukaže umetniku koga znamo uglavnom po seriji "Kursadžije" i emisijama "Grand šoua" u kojima je pričao viceve. Nakon Plejbojeve zečice Mirele Krajinović, najveća pozorišna kuća na Balkanu opet dobija saradnika koji u najmanju ruku ima spornu, nimalo umetničku biografiju.

foto: Dado Đilas

Ivana Vujić na jučerašnjoj proslavi Svetog Jovana, slave Narodnog pozorišta, nije želela da potvrditi naša saznanja. Međutim, Ilić je za vreme sečenja kolača stajao rame uz rame s direktorom Baleta Konstantinom Kostjukovom. - O timu još razmišljam i merim. Ne volim o tome da pričam i bićete obavešteni kad za to dođe vreme - rekla je Vujićeva.

Ivana Vujić sa svojim timom
Ivana Vujić sa svojim timomfoto: Ana Paunković

Kurir je, podsetimo, prvi otkrio da je nova upravnica za direktora Drame izabrala Tanju Šljivar, što je potvrđeno tek nekoliko dana kasnije.

- Moj tim će se širiti i nadam se da će mu prilaziti veliki broj mladih ljudi. Mi smo uveliko u poslu. Opera "Koštana" se radi, a počinjemo probe "Nečiste krvi", što će biti izuzetno promatranje Stankovićevog dela iz dva različita ugla - rekla je Vujićeva.

Na snimanju Granda Đoša, Aco Pejović i Dimitrije Ilić
Na snimanju Granda Đoša, Aco Pejović i Dimitrije Ilićfoto: Dragan Kadić

Dimitrije Ilić stigao je u Narodno iz Malog pozorišta "Duško Radović". Rođen je 24. januara 1965. godine u Čačku, a kadar je i bliski prijatelj bivšeg ministra kulture Bratislava Brace Petkovića. Obavljao je već posao pomoćnika upravnika.

Igrao je uglavnom epizodne uloge u više ostvarenja, od kojih su najpoznatiji filmovi "Tri palme za dve bitange i ribicu", "Bure baruta", "Mrtav ladan", "Crni Gruja i kamen mudrosti", "Čitulja za Eskobara", kao i u serijama "Srećni ljudi", "Seljaci", "Naša mala klinika", "Moj rođak sa sela", "Šesto čulo", "Drug Crni u NOB" i "Ravna gora". Na matičnoj sceni igra u predstavama "Dama s kamelijama", "Velika drama" i "Gospođa ministarka".

Ilićeva gostovanja na televiziji uglavnom su bila vezana za angažman u "Kursadžijama" i Grandu.

- I to je deo moje profesije. Igrali smo tamo zbog novca. Prava gluma je na daskama. Svaki put kad igrate predstavu, to je nova premijera - rekao je Ilić gostujući na Grand televiziji.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track