POLILI GA IZBELJIVAČEM I STAVILI MU OMČU OKO VRATA: Holivudskog glumca napala 2 muškarca, a samo zato što je homoseksualac
Foto: Profimedia

STRAŠNO

POLILI GA IZBELJIVAČEM I STAVILI MU OMČU OKO VRATA: Holivudskog glumca napala 2 muškarca, a samo zato što je homoseksualac

Pop kultura -

Džasi Smolet brutalno je napadnut u Čikagu, a motiv napadača bili su njegova boja kože i seksualno opredeljenje.

Glumac koji je 2015. u emisiji Elen Dedženeres objavio da je homoseksualac, pušten je iz bolnice nakon što mu je ukazana pomoć. Smolet je najpre pet sati bio zaglavljen na aerodromu, o čemu je obavestio pratioce na društvenim mrežama, i zatim je krenuo kući u kasnim večernjim časovima.

Na ulici su ga zaskočila dvojica muškaraca. Pretukli su ga, polivali ga izbeljivačem i oko vrata mu stavili omču. Napadači su, prenose američki mediji, vikali glumcu da je "crna pe.erčina".

FBI istražuje ovaj napad jer ima sve elemente ne samo zločina iz mržnje, već i unapred planiranog napada. Smoletu su ranije stizale pretnje na društvenim mrežama, a pošto je objavljivao da mu avion neće poleteti i da će se ipak vratiti kući, moguće je da su napadači pratili njegovo kretanje.

Kurir.rs/CNN, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track