Najnovije vesti

ZVERSKI SU GA PREBILI I TO PRED GOMILOM LJUDI: Gledali smo ga u kultnim filmovima, a onda su ga pre 20 godina nasmrt pretukli! Njegova POSLEDNJA ŽELJA otkriva kakav je ČOVEK MAKSA BIO (VIDEO)
Foto: Printskrin Youtube

SEĆANJE NA GLUMAČKU LEGENDU

ZVERSKI SU GA PREBILI I TO PRED GOMILOM LJUDI: Gledali smo ga u kultnim filmovima, a onda su ga pre 20 godina nasmrt pretukli! Njegova POSLEDNJA ŽELJA otkriva kakav je ČOVEK MAKSA BIO (VIDEO)

Pop kultura

Skoro 20 godina posle tragedije, policija još nije uspela da identifikuje ubice

Na današnji dan, 4. februara 2001. umro je od posledica premlaćivanja glumac Dragan Maksimović Maksa koji je i danas jedan od najstrašnijih podsetnika na slabost našeg društva.

Za mlađe generacije, koje možda ne reaguju na sam pomen Maksinog imena, u pitanju je naš poznati glumac koji je iza sebe ostavio više od 60 uloga, između ostalog i u kultnim filmovima "Petrijin venac", "Šmeker", "Vreme čuda", "Poslednji krug u Monci", "Rane", "Nož", "Mi nismo anđeli", "Crni bombarder", "Lepa sela lepo gore", serijama "Otpisani", "Otvorena vrata", "Gore dole"...

I sigurno bi ih bilo još mnogo da se 17. novembra 2000. godine nije zadesio u Srbiji, u Beogradu, u samom centru grada, na Zelenom vencu.

foto: Kurir štampano

Tu ga je napala grupa skinhedsa, navijača Rada, koja se besna i divlja vraćala nakon izgubljene utakmice protiv kluba Obilić. Navodno im se Maksimović "nametnuo" kao meta jer je bio tamnije puti, pa su mislili da je Rom, što je za njih izgleda bio dovoljan razlog ga da napadnu i pretuku.

foto: Kurir štampano

Maksa je bio dugogodišnji astmatičar, dijabetičar i sveže operisan od katarakte, tako da im se nije suprotstavio. Zverski su ga prebili, i to pred gomilom ljudi, prolaznika, svedoka...

I niko ništa nije preduzeo da mu pomogne.

Sa teškim povredama prebačen je u bolnicu, agonija je trajala mesecima, a na današnji dan 4. februara, podlegao je povredama.

Ostalo je zapamćeno da je Maksimović do smrti odbijao da identifikuje napadače. Čak, tražio je "da se ovi mladi ljudi ne hapse".

Skoro 20 godina posle tragedije, policija još nije uspela da identifikuje ubice. S vremena na vreme, polažu se venci na njegovu spomen-ploču na Zelenom vencu. Retko ko se i seti ove mračne godišnjice. 

kurir.rs/noizz/Foto Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...