EKSKLUZIVNO! VAJTSNEJK OTVARA GITARIJADU: Posle  Bilija Ajdola u Zaječar dolaze ikone rokenrola! Ulaz na sve koncerte je slobodan, kao i u rok kamp
Foto: Damir Dervišagić

Dobre vesti

EKSKLUZIVNO! VAJTSNEJK OTVARA GITARIJADU: Posle Bilija Ajdola u Zaječar dolaze ikone rokenrola! Ulaz na sve koncerte je slobodan, kao i u rok kamp

Pop kultura -

Zaječarsku gitarijadu, koja će se održati od 27. do 29. juna, otvoriće Vajtsnejk, saznaje Kurir.

Jedan od najvećih rok bendova svih vremena uključio je i Srbiju u raspored svoje nove svetske turneje "Flesh & Blood". Grupa u Zaječar stiže iz Budimpešte, a posle nastavlja put u Bugarsku.

Frontmen benda Dejvid Kaverdejl izvodiće pesme s novog albuma "Flesh & Blood", koji će biti obavljen krajem maja. Prvi singl "Shut Up & Kiss Me" već se vrti po radio-stanicama.

- Vajtsnejk nije mnogo razmišljao kad je dobio poziv s Gitarijade. Kaverdejlu i momcima će biti čast da sviraju na otvaranju najstarijeg rok festivala u ovom delu Evrope. Specijalno za publiku sviraće i neke hitove koji nisu planirani za druge gradove - kaže sagovornik Kurira blizak menadžmentu Gitarijade.

foto: Damir Dervisagic

Dejvid Kaverdejl uzbuđen je što dolazi ponovo u Srbiji.

- Radujem se što ćemo svirati širom sveta. Nova turneja biće i nastavak proslave 40-godišnjice Vajtsnejka. Za više od četiri decenije uživali smo na sceni, slaveći ljubav, život i rokenrol - poručio je frontmen grupe preko zvaničnog sajta, a ranije je čak i izjavio da su u Srbiji njihovi najvatreniji fanovi.

Vajtsnejk je poslednji koncert u Beogradu održao pre četiri godine u Pioniru. Više od 15.000 ljudi tada je slušalo i hitove benda Dip parpl "Burn", "Stormbringer", "Soldier of Fortune", "The Gypsy", "Sail Away" kombinovane sa "Here I go Again", "Fool For You Loving", "Still Of The Night" i "Is This Love".

foto: Nebojša Mandić

Trodnevni spektakl biće organizovan na stadionu Kraljevica, a ulaz na koncert će biti besplatan, kao i u rok kamp. Organizatori očekuju više od 40.000 ljudi, kao i da će biti oboren rekord koji je prošle godine na zatvaranju postavio Bili Ajdol.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track