godišnjica

ĆERKA SUNČICA I SIN PRIMILI DOBRIČIN PRSTEN UMESTO GLOGOVCA: Voja Brajović održao govor u čast velikana! SUZE U PUBLICI! (KURIR TV)

Pop kultura -

U prepunoj sali Jugoslovenskog dramskog pozorišta održava se veče "Sećanja na Glogovca" . Predsednik udruženja dramskih umetnika, Voja Brajović održao je govor u čast velikog i neponovljivog Nebojše Glogovca kome je posthumno pripala nagrada "Dobričin prsten".

Ćerka Sunčica i sin primili su nagradu "Dobričin prsten" umesto Glogovca.

foto: Ana Paunković

Jake emocije izazvali su i kada su čitali dnevnik Vojina Ćetkovića, Glogovčevog kuma, koji je uključen u monografiju Tatjane Nježić. Bila su tu imena mladih glumaca Joakim Tasić, Milica Gojković i Miodrag Dragićević.

foto: Ana Paunković

- Sudbina je tako htela da nažalost Nebojša Glogovac ne može biti sa nama sada da primi ovu nagradu. Ali svi mi znamo da je on sada sa nama, ovde - istakao je glumac.

foto: Ana Paunković

Nagrada "Miloš Žutić" za ulogu Hamleta takođe je pripala posthumno Nebojši Glogovcu.

foto: Ana Paunković

Svi prisutni su ustali i stajaćim ovacijama i aplauzom u čast velikog Glogovca pozdravili njegovu porodicu.

foto: Ana Paunković

Mladi glumci citirali su na bini Glogovčeve rečenice koje je govorio u mnogim intervjuima, a na platnu je pušten Nebojšin razgovor koji je mnogima, na momente, izmamljivao suze ali i osmeh jer su Glogovčev humor i osmeh, i sada, i ovakvom trenutku, ipak bili jači.

foto: Ana Paunković

Kurir.rs / Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track