MOLIJEROV TARTIF NIKAD AKTUELNIJI! Za autorski projekat Vuka Torbice traži se karta više!
Foto: Stefan Trifunović

SNP

MOLIJEROV TARTIF NIKAD AKTUELNIJI! Za autorski projekat Vuka Torbice traži se karta više!

Pop kultura -

Nakon izvođenja na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor, gde je za vikend ekipu predstave publika pozdravila dugim ovacijama, komad "Tartif" Igora Vuka Torbice igraće se 19. februara u SNP u Novom Sadu.

Autorski projekat Torbice u osnovi je zadržao strukturu i likove Molijerove komedije, ali je tekst nov, osavremenjen, nastao tokom rada reditelja i glumaca. Poslednji put "Tartif" je igran 2008. godine, a zbog svoje aktuelnosti i primenjivosti na svako vreme ovaj komad uvek je poželjan u teatru.

"Tartif" u Torbičinoj režiji popeće se, međutim, stepenik više. Istražujemo novu formu klasične komedije. Postavljamo visoke estetske standarde u ovom žanru, ali i nastavljamo saradnju s najboljim rediteljem nove generacije", ističe direktor Drame SNP Milovan Filipović.

Probrana glumačka postava, uz dobru podelu uloga, učiniće da se publika do suza nasmeje, ali s druge strane, i zamisli nad pojedinim likovima. U predstavi igraju Saša Torlaković, Hana Selimović, Ninoslav Đorđević, Tijana Marković, Marko Marković, Biljana Keskenović, Danica Grubački, Marko Savić, Dušan Vukašinović, Nemanja Bakić, Milorad Kapor i Dragana Šuša.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Lj. R/Foto: Stefan Trifunović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track