Najnovije vesti

MOLIJEROV TARTIF NIKAD AKTUELNIJI! Za autorski projekat Vuka Torbice traži se karta više!
Foto: Stefan Trifunović

SNP

MOLIJEROV TARTIF NIKAD AKTUELNIJI! Za autorski projekat Vuka Torbice traži se karta više!

Pop kultura

Nakon izvođenja na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor, gde je za vikend ekipu predstave publika pozdravila dugim ovacijama, komad "Tartif" Igora Vuka Torbice igraće se 19. februara u SNP u Novom Sadu.

Autorski projekat Torbice u osnovi je zadržao strukturu i likove Molijerove komedije, ali je tekst nov, osavremenjen, nastao tokom rada reditelja i glumaca. Poslednji put "Tartif" je igran 2008. godine, a zbog svoje aktuelnosti i primenjivosti na svako vreme ovaj komad uvek je poželjan u teatru.

"Tartif" u Torbičinoj režiji popeće se, međutim, stepenik više. Istražujemo novu formu klasične komedije. Postavljamo visoke estetske standarde u ovom žanru, ali i nastavljamo saradnju s najboljim rediteljem nove generacije", ističe direktor Drame SNP Milovan Filipović.

Probrana glumačka postava, uz dobru podelu uloga, učiniće da se publika do suza nasmeje, ali s druge strane, i zamisli nad pojedinim likovima. U predstavi igraju Saša Torlaković, Hana Selimović, Ninoslav Đorđević, Tijana Marković, Marko Marković, Biljana Keskenović, Danica Grubački, Marko Savić, Dušan Vukašinović, Nemanja Bakić, Milorad Kapor i Dragana Šuša.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Lj. R/Foto: Stefan Trifunović

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...