TANJA JOVIĆEVIĆ PEVA EKV! Deca iz vode sa pevačicom Oktobra 1864. šire ljubav Milana i Magi na Dan zaljubljenih!
Foto: Printscreen Instagram

emotivno u božidarcu

TANJA JOVIĆEVIĆ PEVA EKV! Deca iz vode sa pevačicom Oktobra 1864. šire ljubav Milana i Magi na Dan zaljubljenih!

Pop kultura -

Na Dan zaljubljenih u Božidarcu okuplja se bend Deca iz vode i svira EKV, a u širenju ljubavi ovog puta im se pridružuje i ona koja je tu emociju delila s bine upravo sa Milanom i Magi - Tanja Jovićević.

foto: Dragana Udovičić

Tanja je bila prateći vokal EKV u periodu 1989-1993, kada je učestvovala u snimanju pesama sa poslednja tri albuma i nastupala zajedno s njima na nekoliko turneja. Praktično je bila pridruženi član EKV, a u tom periodu je aktivno pevala i u svom matičnom bendu Oktobar 1864, po kojem je ostala najpoznatija. Nakon toga, nastavila je svoju samostalnu karijeru i pevala s raznim bendovima, uvek čuvajući sećanje na pesme koje je snimila sa Oktobrom i EKV koje je rado izvodila. Posle malo duže pauze svi ljubitelji EKV imaće prilike da je čuju uživo.

foto: Dragana Udovičić

"Udruženje Deca iz vode, u okviru kog deluje i bend, ima za cilj da sve što izgleda da je bilo nekad, za današnje generacije bude i dalje tu, te u tu svrhu sarađuje s bivšim članovima EKV. Dosad su zajedno s njima nastupali Srđan Žika Todorović (bubnjar 1987-1990), Ivan Ranković Raka (bubnjar 1985-87), Boško Stanojević (basista 1994) i sada Tanja Jovićević. Koncert će trajati blizu tri sata i na njemu će se staviti akcenat na pesme koje je Tanja snimala sa EKV i na sve one koje kao lajtmotiv imaju ljubav - jer zato se i okupljaju sva deca iz vode, da šire ljubav, jer su to upravo najbolje radili i svi članovi EKV s Milanom Mladenovićem i Margitom Stefanović na čelu", kaže Aleksandar Šarčević, osnivač udruženja Deca iz vode.

foto: Dragana Udovičić

U bendu Deca iz vode sviraju Zoran Mladenović (gitara i vokal), Luna Škopelja (klavijature i prateći vokal), Lazar Ostojić (bas) i Nikola Rajović (bubnjevi).

Kurir.rs / Mona Cukić / Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track