U AZERBEJDŽANU ZABRANJEN, A SRBIJU ODUŠEVIO PUBLIKU: Miki Manojlović na Festu s filmom Brushalter! Na premijeru došao i Andrija Milošević prvi put nakon velikog gubitka
Foto: Dragana Udovičić

dobar prijem

U AZERBEJDŽANU ZABRANJEN, A SRBIJU ODUŠEVIO PUBLIKU: Miki Manojlović na Festu s filmom Brushalter! Na premijeru došao i Andrija Milošević prvi put nakon velikog gubitka

Pop kultura -

Na 47. Festu publika je sjajno primila filmove iz Argentine i Azerbejdžana "Crni anđeo" i "Brushalter".

Na premijeri u Kombank dvorani publika je ovacijama pozdravila mlade argentinske glumce Lorenca Fera i Čina Darina, kao i Predraga Mikija Manojlovića i reditelja i scenaristu Vajta Helmera.

- Sa Manojlovićem sam sarađivao prvi put 2002. godine u mom filmu "Kapija raja". Dok sam pisao scenario za "Brushalter", naleteli smo jedan na drugog na festivalu u Sadaru, pre tri godine. Odmah sam shvatio da on mora biti moj mašinovođa Nurlan - rekao je Helmer uoči premijere.

foto: Promo

On je dodao da je apsolutnu potvrdu za to dobio na kastingu za glumce. - U sceni u kojoj Nurlan kuca na vrata i pokazuje brushalter, kandidatkinje bi uvek zalupile vrata muškarcu koji je predstavljao Nurlana. Onog dana kada mi je Miki pomagao na kastingu sve žene su otvarale vrata i puštale ga unutra. Za razliku od drugih gostiju, Miki nije mogao da s publikom pogleda svoj film koji je snimao na živopisnim lokacijama u Azerbejdžanu.

- Film je bio izazovan i drugačiji od svega što sam radio. On je zvučni, ali bez dijaloga. Film je loše prihvaćen u Azerbejdžanu, a što je tako, to zna neki čovek iz njihove administracije. Bilo nam je teško i neizdrživo da ga tamo snimamo. Film smo završili u Gruziji, koja nam je dala sve - kaže Manojlović za Kurir.

foto: Promo

Reditelj potvrđuje priču našeg glumca.

- Rečeno mi je da nikad neću dobiti dozvolu za snimanje, ali nismo odustali. Ironija je da je ova vrlo nevina, poetska ljubavna priča snimana kao gerilski film. Policija je prekidala snimanje, a moj producent je uspešno bežao sa sve opremom - kaže Helmer.

U filmu igraju i Denis Levant, Paz Vega, Čulpan Hamatova... Pre projekcije "Brushaltera" prikazan je "Crni anđeo", koji je privukao mnoge poznate ličnosti: Andriju Miloševića, Luku Racu, Biseru Veletanlić i bivšeg ministra kulture Branislava Lečića.

- Ne razumem pozive za bojkot Festa. "Crni anđeo" je dobar film, a iskoristio sam da zabavim sebe, kad ja ne moram publiku - kaže Lečić.

foto: Ana Paunković

I Andrija Milošević uživao je u društvu devojke Aleksandre Tomić.

- Na Fest idem otkad sam tinejdžerka, što će uskoro biti 20 godina. Uvek imam vremena za filmove - kaže njegova devojka.

foto: Ana Paunković

Glumac kaže da uopšte ne ide u bioskope.

- Nemam vremena za filmove. Za "Crni anđeo" sam čuo sjajne kritike i morao sam to da vidim. Glumci su me iznenadili. Nikad pre nisam čuo za Lorenca i Ćina - kroz osmeh poručuje Milošević.

foto: Ana Paunković

Čno Darin oduševljen je prijemom kod publike. - Srbi imaju latino duh. Publika nas je toplo primila - rekao je Darin.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Kurir/ Foto: Dragana Udovičić i Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track