NOVI BLOKBASTER MILOŠA BIKOVIĆA: Izašao zvanični trejler za film "Balkanska međa"
Foto: Promo

NOVI BLOKBASTER MILOŠA BIKOVIĆA: Izašao zvanični trejler za film "Balkanska međa"

Pop kultura -

Na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije, u bioskope stiže film „Balkanska međa“, akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom „Slatina“ u Prištini. Ova 24-časovna akcija od velike geopolitičke važnosti, motivisala je ruske scenariste da u spletu ličnih drama glavnih junaka prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata. Ovaj filmski spektakl, iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, šalje snažnu miroljubivu poruku i pouku o prijateljstvu dva naroda.

foto: Pormo

Zahvaljujući producentskoj kući na čijem se čelu nalaze Miloš Biković i Miodrag Radonjić, ruski autorski tim predvođen rediteljem Andrejem Volginom snimao je većinu scena na autentičnim lokacijama u Srbiji, a glavne uloge tumače neki od najpoznatijih domaćih glumaca.

foto: Pormo

Pored Bikovića i Radonjića, u „Balkanskoj međi“ gledaćemo i Milenu Radulović, Aleksandra Radojičića, Aleksandra Srećkovića Kuburu, Srđana Žiku Todorovića, ali i Emira Kusturicu kao specijalnog gosta. Sa ruske strane, glavne uloge tumače Goša Kucenko i Anton Pampušni.

foto: Pormo

Svečana beogradska premijera filma „Balkanske međa“ zakazana je za 19. mart u Sava centru, dok će u bioskopima širom Srbije biti dostupan od 21. marta.

LINK ZA ZVANIČAN TREJLER

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track