DRŽAVA JE OSTALA NEMA NA MOJ BOL: Potresna priča krojačice Drinke Radonjić rasplakala publiku FESTA!
Foto: Ana Paunković

Ovacije za šavove

DRŽAVA JE OSTALA NEMA NA MOJ BOL: Potresna priča krojačice Drinke Radonjić rasplakala publiku FESTA!

Pop kultura -

Ekipu filma "Šavovi" Miroslava Terzića publika je na Festu u petak veče pozdravila desetominutnim ovacijama.

Priča o krađi beba iz porodilišta, o lažnim smrtima, o njihovoj prodaji, o prevarenim majkama i uništenim porodicama iz prvih redova pratili su i članovi Udruženja roditelja nestale dece. Oni su na kraju projekcije podigli transparent: "Hvala, Terziću, što si prepoznao naš bol".

foto: Promo, Fest

Najveći aplauz na beogradskoj premijeri dobila je glavna glumica Snežana Bogdanović, a nakon nje i krojačica Drinka Radonjić iz Beograda, čije je svedočanstvo poslužilo da se i snime "Šavovi". Ona je skoro dve decenije tragala za svojim izgubljenim sinom.

- Ovaj film mi je nagrada za sav onaj trud koji sam uložila u ovih nepunih 18 godina - ako ništa drugo. Nisam ništa što se tiče države uradila, ako su oni bili nemi, ovi su razumeli mene, moj bol, moju dušu - kaže Drinka. U pripremanju uloge Snežani je pomogla dugim razgovorima, ali ju je i naučila tajnama krojačkog zanata.

foto: Promo, Fest

- Mi kad smo se srele, kao da samo se poznavale sto godina. Kao da smo se ceo život družile, od prvog trenutka smo se razumele potpuno - istakla je Drinka u vezi sa odnosom koji je uspostavila sa glumicom i dodala da se nada da ovaj film može makar nešto da promeni: - Nadam se da će to još do nečijeg mozga doći osim do ove ekipe koja je uložimo mnogo truda da snimi ovu priču. Crvenim tepihom te večeri prošetali su Ivan Ivanović, Radoš Bajić u pratnji ćerke Jelene, Nataša Ninković, Peđa Bjelac, Dragan Šutanovac i drugi.

1 / 7 Foto: Ana Paunković

(Kurir/Ljubomir Radanov/Foto: Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track