EMIR KUSTURICA O NEVEROVATNOM FILMU EL PEPE, JEDAN UZVIŠENI ŽIVOT: Legendarni reditelj rame uz rame sa čuvenim engleskim glumcem na FESTU! (FOTO)
Foto: Cebef

otkrivamo

EMIR KUSTURICA O NEVEROVATNOM FILMU EL PEPE, JEDAN UZVIŠENI ŽIVOT: Legendarni reditelj rame uz rame sa čuvenim engleskim glumcem na FESTU! (FOTO)

Pop kultura -

Film Emira Kusturice "El Pepe, jedan uzvišeni život", dokumentarac posvećen Hoseu Muhiki, biće premijerno prikazan u Kombank dvorani, a tim povodom legendarni voditelj na konferenciji za novinare nije krio svoje oduševljenje bivšim urugvajskim predsednikom Hoseom Muhikom, koji je, kako je sam pričao, militantni političar, koji je na kraju završio kao predsednik.

U Press centru FEST-a u Kombank dvorani održana press konferencija povodom filma "El Pepe, jedan uzvišeni život" Emira Kusturice. Film će premijerno biti prikazan večerasu 19.30 u Kombank dvorani, a Kusturica je sa okupljenim novinarima razgovarao o filmu i njegovom fascinantnom protagonisti, Hose Pepeu Muhiki. Direktor CEBEF-a, Damir Handanović, prisustvovao je konferenciji i pozdravio našeg legendarnog reditelja.

U sadržajnoj, dinamičnoj 74-minutnoj poetski nadahnutoj avanturi koja predočava i turbulentnu istoriju Urugvaja, autor ne skriva oduševljenje glavnim junakom.

foto: Cebef

Džejson Ajzaks, čuveni engleski glumac poznat po ulogama u filmovima iz serijala Hari Poter, kao i filmovima Patriota i Pad crnog jastreba, gost je ovogodišnjeg FEST-a.

On je na konferenciji govorio o svom novom filmu, Hotel Mumbaj, koji se takmiči u FEST-ovom Glavnom takmičarskom programu.

Direktor CEBEF-a, Damir Handanović, dočekao je i pozdravio uvaženog gosta.

"Pogledajte najnovije ostvarenje našeg višestruko nagrađivanog reditelja, Emira Kusturice, Pepe, jedan uzvišeni život - film o Hose Pepeu Muhiki, 40-om predsedniku Urugvaja ili, kako su ga zvali "najskromnijem šefu države". Kusturica je rekao da morate biti harizmatični i iskreni da biste postigli svoj cilj i doprineo da se glas o ovom "drugačijem" čoveku daleko čuje. "Veoma sam počastvovan da sam imao priliku da ugostim našeg velikana, koji kroz film o Pepeu šalje poruku o poniznosti i posvećenosti, a ja samo mogu dodati da je poruka ovog filma nešto što razumeju gledaoci na svim meridijanima uz zaključak - kultura je dostupna svima", rekao je Damir Handanović, direktor Centra beogradskih festivala.

foto: Cebef

Kurir.rs / Foto: Cebef

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track