Najnovije vesti

STENDAP ME NAJVIŠE UZBUĐUJE! Andrija Milošević za Kurir: Pisanje pesama me opušta, a odlučio sam i da sarađujem sa svojom devojkom!
Foto: Nebojša Mandić

novi izazovi pred glumcem

STENDAP ME NAJVIŠE UZBUĐUJE! Andrija Milošević za Kurir: Pisanje pesama me opušta, a odlučio sam i da sarađujem sa svojom devojkom!

Pop kultura

Nakon izleta u producentske vode s filmom "Taksi bluz", Andriju Miloševića od večeras gledaćemo ponovo na pozorišnoj sceni Teatra na brdu, u monodrami "Idem putem pa zagrlim drvo", u režiji Jane Maričić.

Tekst predstave je napisao Miodrag Mijo Karadžić, a Milošević u razgovoru za Kurir otkriva šta će novo raditi s devojkom Aleksandrom Tomić i zašto je počeo da piše pesme.

Kakvi su vam planovi nakon uspeha s "Taksi bluzom"? - Dan žena provešću s mojoj publikom u Teatru na brdu. Prvi put igram stendap komediju "Idem putem pa zagrlim drvo". Više od četiri godine od komada "Lančić od bižuterije" nisam ništa radio tog tipa u pozorištu.

Šta možete da nam otkrijete o samom komadu? - Igram čoveka u četrdesetim koji je vezan za majku. Ona mu preko interneta traži devojku. Onda dolaze razne žene. Međutim, kada na vrata zakuca "ona prava", on će upoznati sudbinu u svoj njenoj raskoši. Repriza je 25. marta u Teatru na brdu, a predstava gostuje 13. marta u Domu vojske u Nišu i 17. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

foto: Promo

Pre samo dvadesetak dana iznenada vam je preminula majka... Da li ste njoj posvetili ovu predstavu? - O tome, ipak, ne bih da pričam.

Kako je film "Taksi bluz" prihvatila publika u dijaspori? - Prošao je odlično. Odličan rezultat smo napravili nakon "Južnog vetra". Film je u Nemačkoj u istom danu prikazan u 22 bioskopa. Jedina veza naših ljudi sa srpskom kulturom jeste preko predstava, knjiga i filmova. Oni tako održavaju jezik i duh, a to je naša misija i dužnost kao glumaca.

Nedavno ste objavili zbirku poezije za decu "Kišni glistac". Kako ste počeli da pišete pesme? - Krenulo je spontano. Prvo sam počeo da pišem pesme za odrasle, a onda i za decu. Dečji nadrealizam mi odgovara, što me opušta i održava mi maštu.

Kako nastaju pesme? - U trenutku. Pišem epske pesme. Za jednu pesmu mi treba nekad i po mesec dana.

foto: Printscreen/Instagram

Za vikend na RTS kreće serija "Grudi" Marije Perović. Ona vam je dala prvu ulogu na filmu, što vas nema u seriji? - Zvali su me da igram u seriji, ali nisam stigao. Trenutno mi je Teatar na brdu prioritet. Stendap me najviše uzbuđuje. Hoću da se malo odmorim od televizije.

Da li ćete raditi nešto s verenicom? - Sandra i ja imamo ponudu da radimo nešto za TV. Verovatno ćemo tokom leta to snimati.

Hoćete li biti voditelji kao nekad Milena Dravić i Dragan Nikolić? - Nisam siguran da bih to umeo, a ni Sandra.

Kurir/ Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...