ROS IZ IGRE PRESTOLA PRIZNALA I ŠOKIRALA JAVNOST Roditelji su me bičevali!
Foto: Profimedia

Žrtva nasilja

ROS IZ IGRE PRESTOLA PRIZNALA I ŠOKIRALA JAVNOST Roditelji su me bičevali!

Pop kultura -

Esme Bjanko, koja se u seriji "Igra prestola" pojavljuje u ulozi prostitutke Ros, žrtva je fizičkog nasilja koje je pretrpela od najbližih ljudi u okruženju. Ona se i danas bori da prevaziđe to teško iskustvo.

foto: Printskrin Instagram

Popularnu Ros porodica je maltretirala u detinjstvu, a kasnije i dečko. Otac i majka su je držali zaključanu u sobi, a kada bi je pustili, imala je ograničeno kretanje. Često su je i tukli, i to bičem. Tragovi nasilja su vidljivi, ona po leđima ima ožiljke od bičevanja.

"Ovo su moja leđa. Ovi ožiljci su pravi. Uprkos mnogim godinama koje su prošle od ovoga, i dalje imam noćne more. Ja sam žrtva nasilja u porodici i, ne, nisam dobro. Moji roditelji su me bičevali u "ime umetnosti". Nisam na to gledala kao na oblik nasilja, mislila sam da je to normalno jer je u ime umetnosti", napisala je Esme na društvenim mrežama.

foto: Printskrin Instagram

Tridesetšestogodišnja britanska glumica uspela je da napusti svoju nasilničku porodicu, ali se ponovo našla u kandžama nasilnika. Nije ni stigla da se oporavi od užasnog maltretiranja roditelja, kada je isto doživela od tadašnjeg dečka. Toliko se bojala da nikada neće bila srećna.

"Noć pre slavlja bila sam zaključana u sobi i nisam spavala. Preživljavala sam na vrlo maloj količini hrane i bila sam fizički i mentalno zlostavljana. Često mi nije dozvoljavao da uopšte i spavam", prisetila se Esme.

foto: Printskrin/Instagram

Ona je napisala i o svojoj borbi sa zdravljem koje joj je narušeno kao posledica traumatičnih iskustava. "Nisam okej jer moram da uzimam više lekova na dan da bih lečila posttraumatski stresni poremećaj i anksioznost koji potiču iz odnosa koje sam ostavila pre nekoliko godina. Smatram da sam izuzetno srećna i što mogu sebi da priuštim dobru medicinsku negu i terapiju. Mnogi preživeli nisu tako srećni", dodala je glumica.

foto: Printskrin/Instagram

Kurir.rs/ M. T./ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja