DA IMAM DECU BILA BIH ROKENROL KEVA! Katarina Žutić u novoj seriji "Moja generacija Z": Generacije koje dolaze spremne su da osvoje svet!
Foto: Nikola Ristić

nova uloga

DA IMAM DECU BILA BIH ROKENROL KEVA! Katarina Žutić u novoj seriji "Moja generacija Z": Generacije koje dolaze spremne su da osvoje svet!

Pop kultura -

Nova tinejdžerska serija "Moja generacija Z" prikazuje se od 4. marta na RTS. Neobična priča u 44 epizode prati učenike dva odeljenja završne godine jedne beogradske gimnazije, ali i aktere iz njihove neposredne blizine - porodicu, profesore i prijatelje.

"Moja generacija Z" prva je serija na ovim prostorima snimljena u 4K tehnologiji. Vrhunski kvalitet i univerzalna tematika sa akcentom na originalnosti i perspektivi iz koje se dotična generacija sagledava nagoveštaj su da je u pitanju nova omiljena omladinska, ali i porodična serija.

Generacija Z je generacija koja dolazi posle milenijalaca, a istraživači za ovu generaciju uzimaju opseg od sredine devedesetih do ranih dvehiljaditih. Pojedini kritičari smatraju da je odrastanje ovih mladih u prisustvu svetske ekonomske krize okarakterisano nesigurnošću i uznemirenošću. Šta nam nudi ova serija i kako su svi uživali u njenom stvaranju, razgovarali smo s Katarinom Kajom Žutić, koja tumači jednu od glavnih uloga.

foto: Nikola Ristić

"Generacije koje dolaze spremne su da osvoje svet. Pune su nove energije", kaže kroz osmeh Žutićeva.

Da li ih razumete? - Pokušavam. Ipak, ja pripadam nekoj drugoj generaciji i razumem tu potrebu i mladost. Njihovi problemi su oni koje smo i mi nekada imali, a svojstveni za odrastanje. Serija "Moja generacija Z" donosi na male ekrane neku novu i mladu energiju.

Kakva ste majka u seriji? - Da imam decu, bila bih baš takva majka. Ova uloga kao da je pisana za mene. Ona je rokenrol keva koja sve razume, trudi se da bude tu za svoju decu i da im baš ne ispunjava svaku želju i popušta. Kad sam pročitala scenario, shvatila sam da ako ja to ne budem igrala, neće imati ko da igra.

foto: promo RTS

Hoće li ovu priču kao seriju "Jutro će promeniti sve" moći da gleda i malo starija publika? - Nisam gledala seriju. Međutim, kad sam čitala scenario, nisam ga ispuštala iz ruku dok ne pročitam epizodu do kraja. Priča je dobra, a čekamo još prave reakcije od publike.

Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto: Nikola Ristić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track