SRPSKO POZORIŠTE NA FESTIVALIMA U BRAZILU, INDIJI I FRANCUSKOJ:  Dah teatar polako osvaja svet
Foto: Marija Ćalić

Uspeh

SRPSKO POZORIŠTE NA FESTIVALIMA U BRAZILU, INDIJI I FRANCUSKOJ: Dah teatar polako osvaja svet

Pop kultura -

Dah teatar je ovu godinu otpočeo gostovanjem na Tantidatri festivalu u Kolkati, u Indiji, što je ujedno i predstavljalo početak svetske turneje.

Na ovom festivalu ženskog stvaralaštva i aktivizma, na kojem učestvuju umetnice iz čitavog sveta, Dah teatar predstavio se svojom predstavom "Možda sanjati", koja istražuje temu migracija, posebno migracije ili odliva mozgova umetnika iz zemlje.

Posle gostovanja u Indiji, Teatar je nastavio svoju turneju u Brazilu, u Rio de Žaneiru, gde se performansom "25 čaša vina" predstavio na pozorišnom festivalu, u organizaciji Kulturnog centra "Espasio Sekuensija", u čuvenom Ipanema teatru.

foto: Privatna Arhiva

U međuvremenu, mart je posvećen isključivo beogradskoj publici i Beogradu, gde će Dah teatar odigrati "Zagonetku revolucije". Radnja predstave odigrava se prilikom susreta četiri revolucionara: Ulrike Majnhof, pripadnice frakcije Crvene armije, Kamila Sjenfuegosa, Kastrovog saborca, Fani Kaplan, atentatorke na Lenjina, i Crvene Roze - Roze Luksemburg. Predstava se igra 15. i 16. marta u UK "Stari grad". U aprilu Dah teatar nastavlja svoju turneju i nastupa u Francuskoj, a u maju i u Španiji.

Kurir/ Foto: Marija Ćalić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track