PRINCA ĐORĐA AMPUTIRALI IZ SRPSKE ISTORIJE! Glumac Marko Todorović o nepravdi koja je napravljena unuku vožda Karađorđa! On je bio veliki junak. Smetao je svima!
Foto: Nikola Vesić

serija kralj petar prvi

PRINCA ĐORĐA AMPUTIRALI IZ SRPSKE ISTORIJE! Glumac Marko Todorović o nepravdi koja je napravljena unuku vožda Karađorđa! On je bio veliki junak. Smetao je svima!

Pop kultura -

Mladi crnogorski glumac Marko Todorović, koga je publika zapazila u seriji "Ubice mog oca", nije dobio priliku da zaigra u filmu "Kralj Petar Prvi" jednu od najvažnijih uloga - princa Đorđa, ali je zato okosnica istoimene serije.

On za Kurir otkriva kakvu je tajnu ljubav imao nesuđeni kralj Srbije i govori o svojim planovima za preseljenje u Beograd.

Kako vam se dopao film "Kralj Petar"? Da li vam je žao što vas nema u filmu? - Film je istorijski spektakl, čija je misija bila da svima nama približi muke s kojima se susretala naša vojska u toku rata. Uživao sam dok sam ga gledao i svima ga toplo preporučujem. Naravno, dok sam gledao, bilo mi je mnogo teško što i Đorđe nije deo filma, ali prosto, film je pratio događaje u kojima on nije učestvovao i u startu smo znali da će taj deo priče biti vezan za seriju i jedva čekam da vidim reakcije.

foto: Nikola Vesić

U drugoj epizodi ulazi kao lik i kraljević Đorđe. Kome je, po vašem mišljenju, on smetao i zašto nije bio diplomata kao njegov brat Aleksandar? - Đorđe je smetao svima zato što je bio svoj i nije dozvoljavao nikome da utiče na njegove odluke. Nije podnosio dodvoravanja, stoga nije bio ni vešt diplomata. Bio je čovek "što na umu, to na drumu", to su bile njegove norme ponašanje kojih se držao do kraja života i naravno da je, kao takav, smetao svima jer je, neretko, govorio ono sto drugi nisu želeli da čuju.

Da li njegovo ludilo može da se poredi s Hamletom ili nekim drugim junakom iz klasike? - Ako bih morao da ga uporedim s nekim likom iz klasike, to bi bio verovatno Raskoljnikov. Đorđe se posle ubistva Stevana Kolakovića menja iz korena. Nakon tog incidenta njegov život se okreće naopačke, što ćemo moći da vidimo i u seriji. Istorijski Kolaković bio je već ozbiljno bolestan i za njegovu smrt nije krivac samo Đorđe.

foto: Nikola Vesić

U seriji ćemo videti da je Đorđe imao tajnu ljubav. Kako je bilo igrati princa kad je emotivan, zaljubljen...? - Srećan sam što smo uspeli da prikažemo i tu njegovu stranu. On je veliki junak koji je, nažalost, amputiran iz istorije zbog svoje naravi, ali ga možemo videti kao najnežnijeg i najpažljivijeg čoveka prema ženi koju voli, veoma je zanimljiv taj kontrast i drago mi je što postoji u seriji.

Spremate li se za nastavak snimanja "Ubica mog oca"? Igrali ste i u "Besi"... Šta nam možete otkriti o svojoj ulozi u "Senkama nad Balkanom"? - Nisam još uvek upoznat da li će nova sezona "Ubica" obuhvatati našu stranu priče i na šta će se fokusirati. Mislim da je scenario još uvek u izradi, tako da mogu da kažem samo da bih voleo da se nastavi priča Ljuba Nikčevića jer je uživanje u radu bilo obostrano. Što se tiče "Senki", ne mogu ništa da kažem o ulozi. "Besa" je bila jedan veliki regionalni projekat iz kog je nastala odlična serija i drago mi je da sam makar malo doprineo tome.

foto: Printsreen Instagram

Igrate s uspehom i u pozorištu. Pravi je hit komad "Bure baruta", a u predstavi "Učene žene" igrate Tetka Belizu. Kako izgleda svet u visokim potpeticama? Razumete li bolje žene? - "Učene žene", to je jedna posebna priča, jedna od mojih najmilijih uloga u pozorištu. Nisam znao da tako razumem žene, dok nisam obukao haljinu (smeh). Shvatio sam tada da svi mi imamo u sebi i muškarca i ženu, samo treba to pronaći i ispoljiti. Tada sam bio prinuđen da za kratko vreme to izvučem iz neke skrivene kutije, a kroz igranja se uvek dešavaju improvizacije i nove stvari koje upotpunjuju taj lik, a meni daju novo gorivo za igru i uživanje. "Bure baruta" pozvano je na festival u Niš, ali zbog komplikovane scenografije, nismo mogli da gostujemo.

foto: Printskrin/Instagram

Planirate li selidbu za Beograd? - Moje obaveze me sve više vežu za Beograd i u poslednje vreme u njemu provodim više vremena nego u Crnoj Gori. Moja selidba je izvesna i desiće se vrlo brzo.

Kurir/ Ljubomir Radanov, Foto: Nikola Vesić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja