BIKOVIĆ POMIRIO KUSTU I NELETA: U zajedničkom projektu prvi put posle mnogo godina ćutanja reditelj i pevač
Foto: Vladimir Šporčić

iza kulisa filma balkanska međa

BIKOVIĆ POMIRIO KUSTU I NELETA: U zajedničkom projektu prvi put posle mnogo godina ćutanja reditelj i pevač

Pop kultura -

Film "Balkanska međa" od sutra će se naći na redovnom repertoaru bioskopa širom Srbije.

Akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. godine, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini, okupio je sjajnu ekipu glumaca predvođenu Milošem Bikovićem koji je i koproducent ostvarenja.

foto: Damir Dervišagić

Biković je uspeo da u "Balkanskoj međi" spoji dugo zavađene prijatalje i saradnike - Emira Kusturicu i Neleta Karajlića. Oni su se posle dugo vremena našli u zajedničkom projetku, a dodeljene su im male uloge, ali zapažene. Karajlić se pojavljuje u sceni na mostu gde izvodi pesmu "Ženi nam se Vukota", dok je Kusturica dobio ulogu pri samom kraju filma.

- Emir Kusturica igra jednu malu ulogu. Za mene je to velika čast što je čovek takvog kalibra došao da svojim prisustvom i učešćem podrži film. I zaista me to mnogo raduje. To pokazuje njegovu veličinu ne samo kao umetnika nego i kao čoveka, što se odazvao jednoj mladoj producentskoj kući, mladim kolegama i što nas je podržao. Neizmerno sam mu zbog toga zahvalan - rekao je Biković.

foto: Ana Paunković

Poslednji put kada su se Kusturica i Karajlić susreli bilo je na sahrani Neletovog rođenog brata Dražena Draleta Jankovića u novembru prošle godine ali ni tada nisu razgovarali. Poslednji put kada su upitali Karajlića o odnosu sa bivšim prijateljem on je rekao: - Ne volim o tome da pričam, to je između mene i njega, nismo se pomirili, ali se ne sećam ni zašto smo se svađali - kazao je tada.

foto: Damir Dervišagić

U "Balkanskoj međi" pored pomenutih, zapažene uloge imaju i Miodrag Radonjić (koji je takođe koproducent sa Bikovićem), Milena Radulovć, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Srećković Kubura, Srđan Žika Todorović... Film će se bioskopima širom Srbije naći na repertoaru od 21. marta.

Kurir/ Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track