BESNI RAT OKO "JUŽNOG VETRA"! Šušljika optužuju da je pokrao milione: ZA OVOG KLOŠARA NEĆE DA RADE NI ZA PARE! Glumac najavio tužbu
Foto: Vladimir Šporčić

Filmska pljačka

BESNI RAT OKO "JUŽNOG VETRA"! Šušljika optužuju da je pokrao milione: ZA OVOG KLOŠARA NEĆE DA RADE NI ZA PARE! Glumac najavio tužbu

Pop kultura -

Glumac i producent Goran Šušljik demantuje optužbe iznete u aferi "filmska pljačka", dok mu reditelj Miloš Avramović poručuje: "On je bandit koji je mislio da može da krade od ekipe, ali ne može!"

Naš list je prethodnih nekoliko dana izneo tvrdnje reditelja o ovom slučaju, kao i deo dokaza koji ukazuju na to da je producent "Korena" navodno falsifikovao fakture i ugovore za film "Južni vetar".

- Papiri kojima maše Miloš Avramović, a imao sam uvid u njih, nisu dokumenta koje sam ja potpisao, izradio, ni dostavio, niti sam imao zakonsku obavezu da učinim tako nešto, što Filmski centar Srbije i Miloš Avramović znaju vrlo dobro. Nisam dao ni nalog, niti ovlašćenje da neko to dostavi umesto mene. O svemu tome postoji moj podnesak, sa prilozima, koji je dostavljen FCS 2. februara 2018 - tvrdi Šušljik.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

On je naveo da ne zna ništa o krivičnoj prijavi koju je Miloš Avramović podneo protiv njega, niti o bilo kakvoj drugoj prijavi i tužbi FCS protiv njega i njegove producentske kuće u vezi sa filmom "Južni vetar".

- Posle četiri godine, usled velikog pritiska koji je vršen na mene, prestao sam da budem producent filma "Južni vetar". Uz veliki i konstantan pritisak na mene i moju producentsku kuću, odrekao sam se i prihoda od tog filma koji premašuju 1.000.000 evra. Odlukom FCS od 7. septembra 2017. i potpisom Miloša Avramovića, Bobana Jevtića, direktora FCS, i mene na ugovoru o prenosu prava i obaveza zaključenom 25. septembra 2017, sva moja prava i obaveze preneta su na firmu "Režim" - poručuje glumac u svom saopštenju i najavio je da će potražiti pravdu na sudu.

foto: Aleksandar Letić

Povodom ovog saopštenje oglasio se i Avramović preko društvenih mreža. - Istine radi, ovaj bandit je ostavio "Južni vetar" da se snimi sa 17 od 30 miliona dinara, koliko smo ukupno dobili od FCS, ubeđen da se film neće snimiti i da se otarasio projekta koji nije bio sposoban da realizuje. Ali ima prijatelja, braće i sestara koji su skočili, radili, krvarili s nama, neki bez honorara, dan i noć.

Snimili smo bombu i pobedili - poručuje Avramović i nastavlja: - Mislio je da će da se izvuče s parama koje je ukrao, a koje su bile namenjene filmu, ali neće. Mislio je da može da krade od saradnika i ekipe, ali ne može. Mi nikome nijedan jebeni dinar ne dugujemo.Mi naše saradnike doživljavamo kao porodicu! Volimo ih i poštujemo! I zbog toga će svako da skoči za nas, danju i noću, i ako je takva situacija, da radi i bez honorara. A za ovog klošara neće da rade ni za pare! Hvala svima koji su krvarili s nama! Istina je čudo! Idemo dalje, jako - zaključuje reditelj.

foto: Damir Dervišagić

On za Kurir dodaje da se više neće oglašavati kako od svega ne bi nastao cirkus: - Ne želim da ovaj slučaj dobije drugu konotaciju. Zato sve ostaje na sudu. Svi dokazi su predati. Čekamo odluku i kakva god bude, poštovaćemo je. Uvereni smo da će pravda biti zadovoljena.

Kurir/ Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track