NAJVEĆA TAJNA NEČISTE KRVI: Radmila Živković otkrila novinarima ko je bila ljubavnica BORE STANKOVIĆA!
Foto: Ana Paunković

četiri dana do velike premijere u narodnom pozorištu

NAJVEĆA TAJNA NEČISTE KRVI: Radmila Živković otkrila novinarima ko je bila ljubavnica BORE STANKOVIĆA!

Pop kultura -

Premijera predstave "Nečista krv" po tekstu Maje Todorović, koja je uradila dramatizaciju čuvenog dela Bore Stankovića i u režiji Milana Neškovića, zakazana je za petak na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Glavnu ulogu Sofke igraće mlada zvezda Jovana Stojiljković, a prvakinja ove kuće Radmila Živković prihvatila je da se pojavi u samo jednoj sceni, kao kupačica Simka.

- Igram devojku Bore Stankovića. Ona je bila njegov lični terapeut, naučila ga je pameti i nagovorila da napiše "Nečistu krv", koju je posvetio ženama i tamo prikazao šta se njima dešava. Ubedila ga je raznim metodama (smeh) - otkrila je na konferenciji za medije Radmila.

foto: Arhiva

Glumica kaže da je zaljubljena u Boru Stankovića, kao i njen lik.

- Bora je pisac iz budućnosti. Stiže nas posle toliko godina, a tek će njegovo delo biti još više aktuelno. Čudo sa ženama nikada se neće završiti. Zahvalna sam što imam i tako malu ulogu.

Jovana Stojiljković kao Sofka
Jovana Stojiljković kao Sofkafoto: Ana Paunković

Na sceni, Rada će pred venčanje okupati Sofku. - Simka je Borina devojka i kupačica, a jedina je u komadu svesna i hrabra i sama može da vodi svoj život kako ona hoće u tom vremenu pakla. Iste stvari trpe žene i danas - priznala je Rada.

Stefan Kalezić sa rediteljem
Stefan Kalezić sa rediteljemfoto: Ana Paunković

Prvakinja Drame nacionalnog teatra najviše se raduje što u predstavi dečaka, malog Tomču, tumači Stefan Kalezić.

- Stefan će biti veliki glumac. Narodno pozorište je kuća svih nas, a ne samo zaposlenih u njoj. Pozorište pripada svakom ko dobro radi svoj posao - iskrena je Živkovićeva.

Maja Todorović
Maja Todorovićfoto: Ana Paunković

U novoj "Nečistoj krvi" neće biti karakterističnog vranjskog dijalekta.

- Jezik je alat kojim moramo da se približavamo pozorišnoj publici. Imaćemo u tekstu tek obrise i detalje tog vranjskog izgovora da bi se osećalo prisustvo Bore Stankovića, ali ništa više od toga. Književnim jezikom na sceni privući ćemo mlađu publiku u Narodno pozorište, što je jedan od prioritetnih ciljeva nove uprave našeg najznačajnijeg nacionalnog teatra - rekla je Maja.

Direktorka Narodnog pozorišta u Beogradu otkrila je da za reprize "Nečiste krvi" već nema karata, a da nas sledeće od Stankovića očekuje opera "Koštana", nakon više od pola veka.

Kurir/ Ljubomir Radanov/ Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track