ILUZIJA VRTOGLAVICE – GDE SE SAKRILA RAVNOTEŽA? Saznajte 10. aprila od 20 časova u Muzeju iluzija u Beogradu
Foto: Promo

ILUZIJA VRTOGLAVICE – GDE SE SAKRILA RAVNOTEŽA? Saznajte 10. aprila od 20 časova u Muzeju iluzija u Beogradu

Pop kultura -

Stručno predavanje pod nazivom „Iluzija vrtoglavice – gde se sakrila ravnoteža“ održaće se 10. aprila od 20 časova u Muzeju iluzija u Beogradu. Najbolji edukator Srbije 2014. godine profesorka Tatjana Marković Topalović će na najinteresantniji način pokušati da objasni fenomen „zavrtelo mi se u glavi“, kao i brojne druge zanimljivosti iz oblasti nauke.

Tokom predavanja, posetioci će saznati više o sistemu poluge, odnosno međusobnom odnosu između momenta sile i ljudskog organizma. Naučiće dosta toga o vestibularnom aparatu, a upoznaće se i sa posledicima njegovog neispravnog funkcionisanja – vrtoglavici.

Odgovore na pitanja kao na primer, ko je šef orkestra u našem sistemu čula i kako podstičemo naše mehanoreceptore, zašto se bebe lako uspavaju ljuljuškanjem, zašto u mnogim domovima za stare postoje stolice za ljuljanje i zašto su pripadnici starije generacije krepkiji ukoliko se ljuljaju, dobićete na predstojećem predavanju u Muzeju iluzija.

U eri neprekidne korelacije naučnih disciplina, ovaj događaj predstavlja jedinstveno iskustvo gde će se ljudski organizam posmatrati iz više uglova kao fizički sistem. Predavanje je namenjeno svim ljubiteljima nauke i nastavnicima koji bi da iskorače iz uskodefinisanih oblasti i otvore mogućnosti za dalje samostalno istraživanje.

Događaj u okviru koga je uključen i obilazak muzeja sa stručnim licem traje dva sata.

Broj mesta je ograničen, a sve informacije se nalaze na sajtu www.muzejiluzija.rs.

Dođite, zavrtite se u svetu nauke i otkrijte kako i zašto se zbunjujete u

ravnoteži.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track