Najnovije vesti

MIRA BANJAC PONOVO SNIMA NAKON BOLESTI: Mladi mi daju energiju da guram dalje!
Foto: Vladimir Milovanović

Vredna

MIRA BANJAC PONOVO SNIMA NAKON BOLESTI: Mladi mi daju energiju da guram dalje!

Pop kultura

Snimanje nove serije "Psi laju, vetar nosi" nastavljeno je na Makišu, a svoje prve scene u drugoj sezoni imala je i Mira Banjac, koja je na radost svoje publike nakon borbe s bolešću ponovo zaigrala.

Glumica i u nastavku tumači ulogu senilne bake Nane, koju su u Beograd doveli s Kosova.

- Ovo je jedna zanimljiva tema koja dosad nije obrađivana. Naša porodica je vrlo slična junacima filma "Kum". Dobro su se snašli (smeh). Rade na belo, ali više i na crno. Igram najstarijeg člana - baku, koja je jedna folirantkinja. Ona je srcem na Kosovu. Malo se pravi luda, ali je otišla sa živcima. Cela porodica je nosi na leđima - ispričala je Mira za Kurir tokom prve sezone.

foto: Constras Studios

Glumica je glavni pokretač svih na setu, kako u kadru tako i van njega. Zbija šale, a svojom neiscrpnom energijom svima je primer, a juče je, specijalno zbog njenog dolaska, s puta došao i kreator serije Radoš Bajić.

- Ovih dana imam pauzu u snimanju uloge Gladiole u "Psima". Bio sam na putu, ali sam požurio da stignem na set u naselje Mau Mau u Makišu kako bih lično pozdravio legendarnu Miru Banjac, koja nam se posle kraće bolesti vratila i snimala svoju ulogu. Fasciniran sam snagom i svežinom duha velike umetnice i divne dame koja je dragocenost srpskog filma i srpske kulture - kazao nam je Radoš Bajić.

foto: Constras Studios

Na kraju snimanja i cela ekipa se slikala za uspomenu s Mirom.

- Uživam na snimanju. Mladi mi daju najveću snagu. Kad pomislim da je meni teško, uvek se setim onog radnika na suncu i snegu - kratko je rekla Mira. Ekipu predvode Anita Mančić i Tihomir Stanić, a u novim epizodama gledaćemo i Nenada Jezdića, Svetlanu Bojković i zvezdu iz Holivuda Anu Aleksander. Premijera serije "Psi laju, vetar nosi" planirana je za jesen na kanalu RTS.

foto: Contrast Studios

Ljubav na prvi pogled: Mira hvali rediteljku Jelenu

Mira je posebno vezana za rediteljku Jelenu Bajić Jočić. - Oduševljena sam njenim filmom "Led". Ona je filmski obrazovana žena i naša saradnja teče savršeno.

Kurir/ Foto: Vladimir Milovanović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...