SENKE POSTAJU POLITIČKO-ŠPIJUNSKI TRILER! Marija Bergam ne krije oduševljenje: Što se budemo bližili kraju, biće sve LUĐE!
Foto: Marina Lopičić

OBJASNILA

SENKE POSTAJU POLITIČKO-ŠPIJUNSKI TRILER! Marija Bergam ne krije oduševljenje: Što se budemo bližili kraju, biće sve LUĐE!

Pop kultura -

Marija Bergam koja u "Senkama na Balkanom" igra zavonicu Maju Daviodvić otkriva da će se likovi u nastavku ovog serijala naći u nesvakidašnjim situacijama, kao i da će publika biti dosta iznenađena. Pored različitog istorijskog razdoblja, jer se nastavak serije odvija u 1934. godini, "Senke" su dobile i novi žanr, političko-špijunski triler.

"Ova sezona će biti drugačija nego prva jer ima dodatak. Sem što je u pitanju istorijska fikcija sa elementima mistike, sada će biti dosta političko-špijunskog trilera", kaže glumica i objašnjava da publiku očekuju mnoga iznenađenja:

"Toplo savetujem publici da ne očekuje ništa u drugom delu. Prošlo je šest godina, prva sezona je u 1929, a sad smo u 1934. godini i svaki lik zatičemo u nekoj situaciji koju nismo očekivali. Što se tiče same Maje, mislim da će biti baš neočekivano. Što serija bude išla ka kraju, biće sve luđe", otkriva Bergamova.

Druga sezona baviće se čitavom aferom i pripremom ubistva kralja Aleksandra. Reditelj i scenarista serije Dragan Bjelogrlić istakao je da se ekipa trudila da iznese neke činjenice koje dosad nisu bile poznate široj javnosti. Serija se isto tako bavi jednom manje poznatom činjenicom, a to je podizanje Spomenika neznanom junaku na Avali. Za potrebe Meštrovićevog spomenika srušena je srednjovekovna tvrđava Žrnov, koja datira još iz rimskog perioda, ali je takvu podigao i ostavio Despot Stefan Lazarević još u 14. veku. Takođe "Senke nad Balkanom 2" obilovaće istom količinom nasilja i eksplicitnim scenama kao što je publika navikla u prvom delu.

Kako Bergamova tumači lik koji je pre svega kontroverzan i seksualno liberalan, u prvoj sezoni imali smo priliku da je vidimo u mnogim eksplicitnim scenama, pa je snimala i scene seksa sa Bjelogrlićem. Glumica je na početku isticala da joj je bilo jako neprijatno da se obnaži pred kamerama, međutim sada tvrdi da će u nastavku biti rasterećenija.

"Te scene je uvek neprijatno snimati. Međutim sada je drugačije. Ono što se promenilo u odnosu na prethodnu sezonu jeste što u prvoj sezoni niko od nas nije znao kako će sve to izgledati, a sada sam dosta mirnija i sigurnija jer znam da sve to ima svoje pravo mesto i meru i da je dobro za seriju", kaže Marija i dodaje:

"Najviše mi svakako znači podrška kolega sa seta i Dragana Bjelogrlića. Zato ništa nije problem i sve izgleda kako treba."

foto: Marina Lopičić

Kurir.rs/Blic/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track