PREKO 200 FOTOTALENATA ZA 14 GODINA, POTRAGA SE NASTAVLJA! Otvoren 14. lov na talente, a kad čujete ko je glavni GOST, odmah ćete se prijaviti! UČITE OD NAJBOLJIH!
Foto: Damir Hoyka

FOTOSOFIA 14 od 10. do 16. juna

PREKO 200 FOTOTALENATA ZA 14 GODINA, POTRAGA SE NASTAVLJA! Otvoren 14. lov na talente, a kad čujete ko je glavni GOST, odmah ćete se prijaviti! UČITE OD NAJBOLJIH!

Pop kultura -

Otvorene su prijave za učestvovanje na Fotosofiji, besplatnom šestodnevnom seminaru za naprednu fotografiju, koji će se, pod vodstvom i umetničkom direkcijom fotografa Damira Hoyke, održati u Zagrebu od 10. do 16. juna 2019.

Na tematskim snimanjima i predavanjima u Galeriji Arheološkog muzeja i ove će godine odabrani za seminar naučiti kako da snime dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju.

"Raduje me što ćemo Fotosofiju po prvi puta održati u Zagrebu, na ulicama i trgovima gde su nastale i moje prve fotografije. Nadam se da ćemo deo naše kreativnosti i pozitivne energije preneti i na prolaznike', rekao je Hoyka i pohvalio se da će nakon ove sezone 'pleme' fotosofa - bivših seminarista Fotosofije - imati više od 200 članova.

Počasni gost seminara je Serge Leblon, svetski poznat belgijski modni i selebrti fotograf koji na Fotosofiju stiže u organizaciji Kraljevine Belgije u Hrvatskoj i Wallonie-Bruxelles International.

foto: Damir Hojka, Promo

"Svojim studentima uvek naglašavam da je najbolji način učenja kroz stvarnu akciju. Osoba koja poznaje osnove fotografije mnogo brže napredovati radeći s profesionalcima na setu nego samo čitajući teoriju - jer mu oni odmah ispravljaju greške i pokazuju put do rešenja. Stoga smatram da je seminar Fotosofija vrlo dobro osmišljen i drago mi je da dolazim pomoći u njegovoj realizaciji', rekao je Leblon koji većinom radi u Njujorku, Parizu i Londonu.

Na predavanju u Galeriji AMZ prikazaće izbor svojih radova i otkriće kako je bilo raditi za magazine Vogue i Harper's Bazaar, te modne kuće Kenzo i Sonia Rykiel. Leblon je poznat i kao portretist slavnih, pa je između ostalih fotografirao zvijezde poput Michaela Keatona, Julianne Moore, Lili Allen, Charlotte Rampling, Daniela Radcliffea (Harry Potter)...

foto: Kurir

Jedan od seminaristima najdražih izazova Fotosofije je snimanje portreta poznatih.Tako će se i ove godine pred objektivima Hoykinih seminarista naći mnogi poznati među kojima su proteklih sezona bili Davor Gobac, Rene Bitorajac, Marijo Petreković, Mile Kekin, Vedran Mlikota, Doris Pinčić, Goran Grgić, Srđan Gojković Gile, Zoran Predin, Barbara Kolar...

Prijave na izbor za polaznike seminara otvorene su do 15. maj 2019 , a kako se prijaviti, pročitajte na www.fotosofia.info, gde će biti objavljeni i termini događanja otvorenih za publiku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track