MATIJA DEDIĆ: Beograd je nesumnjivo grad u kom ima najviše poštovalaca muzike mog oca!
Foto: Dragan Kadić

Koncert posvećen šansonjeru

MATIJA DEDIĆ: Beograd je nesumnjivo grad u kom ima najviše poštovalaca muzike mog oca!

Pop kultura -


Arsenovu muziku interpretiraće Gabi Novak, Matija Dedić, Ana Stanić, Petar Grašo, Frajle, Sergej Ćetković, Bojana Stamenov, Nikša Bratoš, klapa Maslina, a kao specijalni gost na koncertu pojaviće se hor Kolibri

Koncert pod nazivom "Sve bilo je muzika", posvećen opusu najznačajnijeg šansonjera sa prostora nekadašnje Jugoslavije Arsena Dedića, biće održan 30. maja u Sava centru.

Arsenovu muziku interpretiraće Gabi Novak, Matija Dedić, Ana Stanić, Petar Grašo, Frajle, Sergej Ćetković, Bojana Stamenov, Nikša Bratoš, klapa Maslina, a kao specijalni gost na koncertu pojaviće se hor Kolibri.

Arsenovu poeziju govoriće glumac Dragan Vujić Vujke.

Matija Dedić, čuveni džez pijanista i sin Arsena Dedića i Gabi Novak, kaže za Tanjug da se na organizaciju ovakvog događaja odlučio jer je pre tri godine koncert posvećen njegovom ocu u Sava centru imao veliki uspeh.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Beograd je nesumnjivo grad u kom ima najviše poštovalaca muzike Arsena Dedića. Moj zadatak je da održim sećanje na Arsenov izuzetan muzički opus na celom prostoru nekadašnje Jugoslavije - kazao je Dedić i dodao da u Beograd 30. maja stiže klapa Maslina iz Šibenika, grada u kojem je rođen Arsen Dedić.

- Biće to prilika da publika u Beogradu čuje pesme autentično izvedene u najboljoj tradiciji dalmatinskog muzičkog kulturnog nasleđa. Dugujem svom ocu organizaciju ovakvih događaja. Nikada nisam želeo da pozivam neke "kapitalce" na ovakve koncerte koji nisu imali nikakve veze sa mojim ocem. Svi učesnici koncerta u Sava centru na neki način su povezani sa mojim ocem. Osnovna mera je velika ljubav prema njegovoj muzici - kazao je Matija.

Kurir/ Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track