Najnovije vesti

SKANDAL! BALKANSKA MEĐA ZABRANJENA U BUJANOVCU: Direktor Doma kulture neće da ga prikaže! OGLASIO SE BIKOVIĆ
Foto: Promo

šok

SKANDAL! BALKANSKA MEĐA ZABRANJENA U BUJANOVCU: Direktor Doma kulture neće da ga prikaže! OGLASIO SE BIKOVIĆ

Pop kultura
14:59h

Film "Balkanska međa", inspirisan ratnim događajima na Kosovu i Metohiji 1999. godine, neće se prikazivati u Domu kulture u Bujanovcu iako je najavljen.

RTS saznaje da je direktor zabranio prikazivanje da ne bi izazivao tenzije. O tome niko u ovoj ustanovi zvanično nije hteo da govori, jer je direktor odsutan.

Ni u lokalnoj samoupravi niko nije hteo da se oglasi, a i većina Bujanovčana sa kojima smo kontaktirali izbegavala je da govori o tome, ili nisu bili upoznati sa repertoarom.

"Balkanska međa" je srpsko-ruski film koji prikazuje akciju ruskih specijalaca na prištinskom aerodromu neposredno posle bombardovanja 1999. godine.

foto: Vladimir Šporčić

"Prikazivanje filma “Balkanska medja”, iako je prethodno bilo regularno zakazano u Domu kulture u Bujanovcu, prekjuče je otkazano bez obrazloženja. Prema informacijama sa kojima raspolažemo, prikazivanje je otkazano bez obzira na činjenicu da je postojalo veliko interesovanje publike za ovaj film. Ovakvim potezom još jednom postajemo svedoci neuobičajene pojave da umetnost doživljava zabrane.

"Balkanska medja" šalje poruku o neophodnosti negovanje odnosa mira i razumevanja izmedju Srba i Albanaca, i zato želimo da verujemo da će i naši gradjani na jugu Srbije moći da ga pogledaju, jer nikada neće postojati dovoljno dobar motiv koji opravdava zabranu bilo kog filma", stoji u saopštenju koje potpisuju Miloš Biković i Miodrag Radonjić ispred produkcijske kuće Arhangel studios.

Kurir/ Foto: Promo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...