SINIŠA PAVIĆ SNIMA NOVOG ŠURDU: Serija Junaci našeg doba biće novi Vruć vetar! NEMA ULOGE ZA LANETA GUTOVIĆA
Foto: Aleksandar Pavlović

Povratak

SINIŠA PAVIĆ SNIMA NOVOG ŠURDU: Serija Junaci našeg doba biće novi Vruć vetar! NEMA ULOGE ZA LANETA GUTOVIĆA

Pop kultura -

Nakon sedam godina pauze i "Bele lađe" od scenariste Siniše Pavića stiže nova serija "Junaci našeg doba".

Producent i vlasnik ovog projekta je "Telekom Srbija", a prva klapa pašće posle prvomajskih praznika. Pavić ostaje veran svom timu Zorana Jankovića i Slobodana Terzića iz "Košutnjak filma", dok će režija 20 epizoda biti poverena Miši Vukobratoviću, s kojim je snimao danas kultni "Bolji život". O novoj seriji nema još previše informacija, osim da podseća na "Vruć vetar".

"Ukratko: čovek na pogrešnom mestu. Nekakav novi Šurda. S tim što je Šurda tražio svoje mesto ispitujući sebe samog za šta je sposoban i da li ima talenta. Ovaj novi se ne pita. Sticajem okolnosti doći će na mesto gde ne bi trebalo da bude, koje je iznad njegovih mogućnosti. Ali on ga, za razliku od Šurde, prihvata. To je pravi junak našeg doba. A serija je priča o posledicama tako formiranog čoveka na njegove bližnje, porodicu, prijatelje, na društvo i, konačno, njega samog", izjavio je Pavić ranije za Kurir.

foto: Marina Lopičić

Glavna uloga neće biti poverena Milanu Lanetu Gutoviću, već Igoru Đorđeviću, koji će tumačiti Čička. U podeli su još Predrag Smiljković (Tika Špic),Nenad Jezdić, Branimir Brstina, Mina Lazarević, Marija Vicković, Mima Karadžić, Dejan Lutkić, Vlasta Velisavljević, a od mlađih snaga Isidora Građanin i Pavle Veseniković.

- Otkad je izašao iz serije, Šojić neće ući nigde. Već ga ionako ima svuda. Svaki čas neko nekoga komentariše: "Ovaj je isti Šojić" - ranije je za Kurir Pavić prokomentarisao moguću novu saradnju s Gutovićem.

foto: Vladimir Šporčić

Dvojica saradnika imali su plodonosnu saradnju, a sukob je nastao kad je glumac 2011. tražio honorar veći od 2.000 evra da radi nastavak "Bele lađe". Snimanje je tada nastavljeno s Brstinom, a Lane je izjavio da više ne bi igrao taj lik ni za 7.000 evra po danu snimanja.

(Kurir.rs/Foto: Aleksandar Pavlović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track