OVDE VEĆ DUGO, DUGO CARUJE NEKULTURA: Pokojni Igor Pervić je ovako nekada govorio o GLUMI, a evo šta mu je bila PRIVILEGIJA!
Foto: Damir Dervišagić

TUŽNO...

OVDE VEĆ DUGO, DUGO CARUJE NEKULTURA: Pokojni Igor Pervić je ovako nekada govorio o GLUMI, a evo šta mu je bila PRIVILEGIJA!

Pop kultura -

Igor Pervić koji je umro danas u 52. godini, ostao je zapamćen po ulozi u filmu "Doba Dunđerskih", a govorili su mu je savršeno pristajao lik Laze Kostića.

Pokojni glumac je tada istakao šta misli o kulturi u današnje vreme.

foto: Marina Lopičić

"Velika je odgovornost igrati čoveka koji je stvarno postojao i bio toliko briljantnog uma i pera da možete da mu pozavidite. Toga sam ovog puta bio apsolutno svestan", rekao je glumac 2013. godine i dodao:

foto: Printscreen

"Kulturna klima uopšte, ne samo u smislu filma, pozorišta, televizije pogotovo, nego i ona svakodnevna - na ulici, u autobusu, školama, bilo gde... zaista je na dnu. Sve, međutim, polazi od nekog kućnog vaspitanja, bez koga čovek ne može da shvati šta uopšte znači kultura i koji je njen značaj za društvo. Jednostavno rečeno - ovde već dugo, dugo caruje nekultura. Dok ljudi koji vode zemlju ne shvate koliki je značaj jednog filma u smislu našeg nacionalnog potpisa, neće biti šanse da se prikažemo svetu na neki normalan, civilizovan način. Naravno, čast izuzecima koji uspevaju da izguraju svoje ideje na svetlost dana, a onda nama pokažu svetlo na kraju tunela."

On je govorio i o tome da li je u Srbiji privilegija biti glumac.

"Danas je privilegija imati priliku da se uopšte baviš ovim poslom. Za sve ostale privilegije zaista ne znam", rekao je on.

foto: Printskrin

Kurir.rs/Novosti, Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track