ZA EPSKU BITKU IZDVOJENO JE 15 MILIONA $, A TEK DA VIDITE KAKO JE BILO NA SETU! Ovaj spektakl oborio je sve rekorde! (FOTO)
Foto: HBO

IGRA PRESTOLA

ZA EPSKU BITKU IZDVOJENO JE 15 MILIONA $, A TEK DA VIDITE KAKO JE BILO NA SETU! Ovaj spektakl oborio je sve rekorde! (FOTO)

Pop kultura -

Milijarde ljudi sinoć su bile zakovane za male ekrane kako bi gledali treću epizodu osme i finalne sezone najgledanije serije svih vremena - "Igre prestola", a pošto ima onih koji ipak nisu mogli da ustanu u tri ujutru da je gledaju, već čekaju reprizu večeras na HBO ili HBO GO, nećemo da "spojlujemo".

Ono što možemo reći jeste da će ova epizoda definitivno ući u istoriju, a mnogi je s pravom nazivaju epskom.

foto: HBO

Prvi put za ovih osam sezona videli smo skoro sve glavne likove na jednom mestu, sa istim ciljem - da pobede mrtve!

foto: HBO

Pored toga što je epizoda trajala 81 minut, scene bitke, kažu, trajale su najduže u istoriji kinematografije.

foto: HBO

Kako bi sve izgledalo verno i spektakularno, angažovani su najveći profesionalci za specijalne efekte, a HBO je čitaocima Kurira ustupio fotografije sa seta kako bi iz prve ruke stekli utisak kako je biti na mestu i u trenutku stvaranja jedne od najboljih serija svih vremena.

foto: HBO

Nažalost, fotografije otkrivaju i kako neke od najlegendarnijih scena zaista izgledaju, jer su mnoge od njih snimane u studijskom ambijentu, a kasnije doterivane specijalnim kompjuterskim efektima.

foto: HBO

Da bi se došlo do spektakularnih momenata, kako bi se oživeli mrtvi i poleteli zmajevi, oboren je još jedan rekord kada se radi o serijama, a to je, razume se, količina novca uloženog u ovu epizodu - čitavih 15 miliona dolara, što je dovodi na vrh najskupljih epizoda u istoriji, jer je nadmašila čak i rekord koji je držala serija "Kruna" na Netfliksu.

foto: HBO
foto: HBO

Poređenja radi, za protekle epizode u drugim sezonama izdvajalo se najviše osam miliona. Za čitavu osmu sezonu potrošeno je više od 90 miliona.

foto: HBO

Naslov sinoćne epizode je "Zmaj i vuk", to je zasad dovoljno za nagoveštaj bitke, a videćemo ko će plakati najviše za svojim omiljenim likovima.

foto: HBO

Kurir.rs/Mona Cukić/Foto: HBO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track