NIŠLIJKA POBEDILA NA EURO STARU: Veliki uspeh mlade Une Dimitrijević (13) na festivalu na Malti, ovako je zagrmela ruska Rjabinuška! (VIDEO)
Foto: Privatna Arhiva

svaka čast

NIŠLIJKA POBEDILA NA EURO STARU: Veliki uspeh mlade Une Dimitrijević (13) na festivalu na Malti, ovako je zagrmela ruska Rjabinuška! (VIDEO)

Pop kultura -

Mlada Una Dimitrijević (13) osvojila Grand pri na referentnom međunarodnom festivalu na Malti. Naši čitaoci je pamte po maestralnom izvođenju ruske pesme „Rjabinuška“.

Da se super talentovanoj Uni Vučković, 13-godišnjoj devojčici iz Niša anđeoskog glasa smeši internacionalna karijera pokazao je i međunarodni festival na Malti prošlog vikenda, kada je u jakoj konkurenciji osvojila Grand pri-kao apsolutni pobednik u mlađim kategorijama. Na takmičenju je učestvovalo 85-oro dece iz Italije, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Litvanije, Hrvatske i drugih zemalja.

foto: Privatna Arhiva

- Iznenadila sam se pobedom. Prvo su me pozvali da mi uruče nagradu u mojoj kategoriji, a onda su mi saopštili da sam osvojila Grand pri kao apsolutni pobednik u svim mlađim kategorijama. To je jaka motivacija posebno što je ovaj festival ugledan u Evropi - kaže Una, koja je jedina Srpkinja koja je pobedila na Malti. Njeno pevanje oduševilo je i Suzanne Bertlin, predstavnicu švedskog „Idola“ koja za Uninino pevanje nije štedele reči hvale. „Una ima izvanrednu tehniku pevanja, stav, već je zvezda, izgleda i ponaša se na sceni kao zvezda“, prokomentarisala je Suzan.

O tome koliki je ovo uspeh govori i činjenica da je žiri ocenjuje sve: pevanje, scenski nastup (kreaciju je radila Nevena Kragić), pravilan izgovor engleskog jezika, primerenost pesme uzrastu... a članovi žirija ponaosob daju svoje komentare u koje se posle takmičenja može imati uvid. Takmičari izvode poznate pop hitove.

foto: Privatna Arhiva

Inače, Una je odličan đak Osnovne škole „Duško Radović“ u Nišu.

- Uspevam da usaglasim nekako sve obaveze, roditelji koji su profesori univerziteta su mi velika podrška. Često znaju da kažu da sam sama od malih nogu odabrala svoj put-kaže kroz smeh Una kojoj ovo nije prvo internacionalno takmičenje. Već je učestvovala i osvajala nagrade na festivalima u Rusiji, Belorusiji, Letoniji, Bugarskoj, Rumuniji, a veliki uspeh na Malti doneo joj je poziv za učešće na referentnom festivalu u litvanskom gradu Kaunasu, te za gostovanja u Italiji i Sloveniji.

(Kurir.rs / D. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track