Četiri godine posle smrti

EMOTIVNA ODA MUZIČARA U VLADINU ČAST: Cela sala plakala je za Divljanom! (KURIR TV)

Pop kultura -

Četiri godine nakon smrti jednog od najvoljenijih muzičara u Jugoslaviji, Vlade Divljana, baš na dan kada bi proslavio 61. rođendan održana je premijera dokumentarnog filma "Nebeska tema". U rasprodatom Sava centru poklonili su se jedni od najvećih muzičara sa ovih prostora koji su odlučili da u čast svog prijatelja naprave intimnu, emotivnu priču o njemu koja će ostati budućim generacijama.

foto: Kurir

Rundek, Koja, Gile, Bajaga, Kolar, Šaper, samo su neki od velikog broja umetnika koji su, rukovodeći se palicom reditelja Mladena Matičevića, sa širom publikom podeli svoja sećanja na Vladu. Oni su kroz priču, fotografije iz mladosti, pesme i Vladine videe evocirali najintimnija sećanja koja su sve prisutne rastužili ali i nasmejali od srca. Suze i smeh za lepog Vladu, lepog i spolja i iznutra...

U publici, ali i u filmu, bili su njegova supruga Dina i sinovi Stevan i Pavle, a reditelj Mladen Matičević pre premijere istakao je da mu je najvažnije da filmom budu zadovoljni oni, kao i najbliži Divljanovi prijatelji koji su bili u sali.

"Napravili smo ljubavnu poruku Vladi. Ova premijera je način da svi zajedno proslavimo njegov rođendan. Ovo je film pun jakih emocija o čoveku koga su svi voleli", kazao je Mladen.

Vlada Divljan je otišao u legendu ostavljajući nam pesme uz koje ćemo se još dugo radovati, tugovati i nad kojima ćemo se zamišljati, a s takvom mišlju je izašla i publika sinoć iz Sava centra.

Nakon premijere film će se naći u bioskopima od 16. maja.

Kurir.rs/M.C/Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track