POKORILI SVE ŠKOLE: Učenici OŠ Kneginja Milica ubedljivo osvojili prvo mesto za predstavu Princeza Fina Žozefina, princ Hrabrić Odvažni i još poneko (VIDEO, FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

Kratka dramska forma

POKORILI SVE ŠKOLE: Učenici OŠ Kneginja Milica ubedljivo osvojili prvo mesto za predstavu Princeza Fina Žozefina, princ Hrabrić Odvažni i još poneko (VIDEO, FOTO)

Pop kultura -

Ovim uspehom, predstava se plasirala za takmičenje učiteljskog stvaralaštva u
Leskovcu 31. maja i 1. juna

Takmičenje je održano u okviru 19. festivala "kratkih dramskih formi" dece i mladih Beograda u sklopu memorijala "Dragoslav Simić", a domaćin festivala je Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Predstava "Princeza Fina Žozefina, princ Hrabrić Odvažni i još poneko", koju izvode "Karmenčići" - đaci dramske sekcije II-5, OŠ "Kneginja Milica" Novi Beograd osvojila je prvo mesto i Povelju "Dragoslav Simić" za najbolje dečije dramsko ostvarenje na nivou svih osnovnih i srednjih škola grada Beograda.

Ovim uspehom, predstava se plasirala za takmičenje učiteljskog stvaralaštva u Leskovcu 31. maja i 1. juna.

foto: Privatna Arhiva

O stvaralačkom radu učiteljice Karmen Mihailovic na polju dramskog rada priča se već nekoliko godina a šta ona kaže za ovu bravurozno izvodjenje :

Kada postoji velika ljubav - sve je moguće. To je ideja kojom se vodimo moji đaci i ja u našem radu. Našu dramsku grupu čini 18 učenika odeljenja 2/5. "Karmenčići" su tokom čitave školske godine vredno radili i pripremali se.

Uživali smo pripremajući našu predstavu. Uz pesmu, smeh, šalu , ali i ozbiljan rad postigli smo sjajan uspeh!

Moji đaci, nasmejani i srećni iščekuju svaku probu , i još radosniji su nakon svakog nastupa. To je najveći uspeh!

Uz igru i glumu obojili smo deo detinjstva najlepšim bojama!!! Zanimljivo je primetiti da je ova predstava od premijere izazvala veliko interesovanje “Lovaca na talente” koji su se ušuškali medju publikom da njihovim radarom nadju neke nove naslednike našeg bogatog glumačkog neba.

foto: Privatna Arhiva

Jedan od čuvenih televizijskih legendi Vojkan Milenković nekadašnji urednik zabavno rekreativnog programa televizije Beograd, pratio je festivala sa posebnim žarom.

Naša deca su jako talentovana za glumu, za umetnost uopšte, treba im dati priliku kao što je ova, da se razmahnu da pokažu svoj potencijal, ana nama je da radimo sa njima da brusimo te dijamante. Predstava me oduševila pogotovo Kralj i Kraljica, voleo bih da upoznam decu i uciteljicu naravno, jer se njen potpis vidi u njima, puno uspeha u Leskovcu i sreću pre svega želim svim glumcima.

Pozorišta su poslala svoje agente, a oni su prezadovoljni odlegedali i zabeležili da odavno ovakva predstava nije izašla iz školske klupe. Mišljenja su da je treba videti na velikim daskama nekog od pozošta u Beogradu. Ceo ansambl je briljirao ali dva imena su zabeležena u rokovnicima svih ocenjivača, prva je Kraljica zloćkić u izvodjenju male-velike već sada zvezde Sonje Lukić i Kralja Buckića u interpretaciji Aleksandra Zdravkovića koji je svojom pojavom plenio medju publikom koja ga je nagradila u ime cele ekipe vrelim aplauzom.

foto: Privatna Arhiva

Ostaje da poželimo sreću ovom turbo kolektivu koji je pokorio sve osnovne i srednje škole u Beogradu, a finale u Leskovcu će biti kruna kompletnog rada učiteljice Karmen koja je nepogrešivo naštimovala “orkestar jedne mladosti” darivajuci uloge svakom baš kao što treba da iznese i vine ka glumačkim visinama.

A na kraju dodje bolno pitanje finansija i neophodnih sredstava da ova naša deca odu i predstave prestonicu na ovom visoko rangiranom takmičenju.Ovom prilikom bih se obratili našim državnim institucijama pre svega, a i dobrim ljudima i ljubiteljima umetnosti da pomognu koliko su mogućnosti da ovaj ansambl prenese energiju vrhunske dečje glume na ljude u Leskovcu koji predstavljaju najveći rang glumačkog dečjeg stvaralaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track