JEDAN DETALJ OTKRIO KRAJ SERIJE IGRA PRESTOLA! Fanovi u neverici da je ovaj lik rešenje za SVE
Foto: Profimedia

NEĆETE VEROVATI

JEDAN DETALJ OTKRIO KRAJ SERIJE IGRA PRESTOLA! Fanovi u neverici da je ovaj lik rešenje za SVE

Pop kultura -

Deneris Targerijen u petoj epizodi "Igre Prestola" spalila je Kraljevu luku i sve njene stanovnike i neverovazno zaličila na svog oca Ludog kralja. Otac koji pati od teškog oblika psihoze i ćerka od težeg oblika neuroze imaju tendenciju ka tiraniji i sadizmu. Sumnja je da će Džon Snou ubiti svoju tetku kako bi uveo demokratiju u Vesteros.

Arja Stark je ubila Kralja noći valerijanskim čelikom, kojim su deca šume napravila prvog Belog hodača kako bi se odbranili od prvih ljudi koji su došli na njihovo tlo, i ispunila proročanstvo Azora Ahai (obećani princ koji će prekinuti dugu noć) koje je predvidela Melisandra i pratioci gospodara Svetlosti.

foto: Profimedia

Teorija sugeriše da je Bren Stak, koji je u međuvremenu postao trooki gavran, zapravo gospoda

r Svetlosti i da je vodio Arju do čuvene scene u kojoj je ubila kralja noći.

Ako se prisetimo četvrte epizode Bren je rekao da Starkovi više nisu njegova porodica i da on živi u prošlosti.

Bren je u prethodnoj sezoni dao Arji valerijansko sečivo kako bi mogla da ga iskoristi protiv kralja noći kad dođe vreme. Ovo oružje je prvi put viđeno u prvoj sezoni.

foto: Profimedia

Bren koji evidentno može da manerviše vremenom je mlađoj verziji sebe poslao nož. Svi neverovatni momenti gospodara Svetlosti su zapravo Brenovo manipulisanjem prošlošću i vremenom.

Ovo je razlog zašto je kralj noći došao upravo po Bren Starka. Njih dvojica su dva kraja spektra. Jedan je zadužen za dugu noć, a drugi je predstavnik svetlosti, odnosno dana.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track