Najnovije vesti

NEVENA BOŽOVIĆ U FINALU EVROVIZIJE 2019: Evo koji još predstavnici su prošli DALJE! (VIDEO)
Foto: Printscreen

ZAVRŠENO

NEVENA BOŽOVIĆ U FINALU EVROVIZIJE 2019: Evo koji još predstavnici su prošli DALJE! (VIDEO)

Pop kultura

Završeno je prvo polufinale 64. Evrovizije u Tel Avivu, a srpska predstavnica Nevena Božović prošla je dalje.

Predstavnici koji su prošli u finale Evrovizije 2019. godine su Grčka, Belorusija, Srbija, Kipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija. Direktno u finalu nastupaju Nemačka, Izrael, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i Španija. 

Podsetimo, Izrael predstavlja Kobi Marimi pesmom "Home", Francusku Bilal Hassani i numera "Roi", a Španiju Miki numerom "La venda".

22.48 Glasanje je zatvoreno i svi čekaju proglašenje pobednika.

22.34 Šeron Koen poznatija kao "Dana" izvela je pesmu "Just the way you are", a ono što je privuklo pažnju jeste da je Dana rođena kao muškarac.Ona je 1998. pevala pesmu "Diva" na Evroviziji.

foto: Printsreen

22.32 Voditelji su rekli da su linije otvorene za glasanje i podsetili kako možete slati poruke.

22.20 San Marino predstavio je turski umetnik Serhat pesmom "Say na na na" i ovo je poslednji nastup u prvom polufinalu.

foto: Printscreen

22.17 Katerina Duska koja je predstavnica Grčke otpevala je kompoziciju "Better love".

foto: Printscreen

22.12 Konan Oziris je sam sebi nadenuo ovaj nadimak kombinujući svoje omiljene junake iz filma i mitologije, a pesmu "Telemoveis" otpevao je na svom jeziku. Ovaj muzičar i kompozitor predstavnik je Portugala.

foto: Printscreen

22.09 Predstavnik Estonije Viktor Kron stupio je na scenu pop numerom "Storm".

22.05 Island predstavlja Hatari pesmom "Hatrio mun sigra", a imali su najkontrovezniji nastup ove godine. 

foto: Printscreen

Izrael predstavlja Kobi Marimi pesmom "Home", Francusku Bilal Hassani i numera "Roi", a Španiju Miki numerom "La venda".

22.00 Pop i folk muziku ova pevačica kombinuje sa operskim pevanjem. U pitanju je Kejt Miler-Hajdke koja Australiju predstavlja pesmom "Zero gravity" i bukvalno lebdela na sceni sa velike visine.

21.55 Posle naše predstavnice, Oto Nemsadže iz Gruzije otpevao je numeru "Keep on going".

21.50 Belgiju ove godine predstavlja Eliot pesmom "Wake up", a ima samo 18 godina.

21.46 Sprska predstavnica Nevena Božović nastupila je deveta pesmom "Kruna". Ona je 2007. bila na dečjoj Evroviziji, a 2013. godine sa grupom "Moje tri". 

21.44 ZENA iz Belorusije pevala je pesmu "Like it" i najmlađa je predstavnica ovog muzičkog šoua.

21. 38  Joci Papai iz Mađarske pevao je pesmu "Az en apam" što znači "Moj otac". Ovaj unikatni izvođač rođen je u muzičkoj porodici, pa je već sa 4. godine svirao gitaru.

Izvođači koji su već nastupili nalaze se u Zelenoj sobi. Tampta iz Kipra rekla je da nema nimalo ljubomore zbog toga što je njihova zemlja bila 2. na Evroviziji prošle godine.

foto: Printscreen

21.31 Lejk Malavi sa pesmom "Friend of a friend" su osmi predstavnici muzičkog takmičenja, a dolaze iz Češke.

21.28 Sloveniju ove godine prestavljaju Zala Kralj i Gašper Šantl sa numerom "Sebi". Njih dvoje su imali zasebne karijere, dok se nisu upoznali preko društvenih mreža.

21.25 Sastav Tulia iz Poljske nastupio je pesmom "Fire of love", a ono što je zanimljivo je da su spojili folk motive sa modernom muzikom. Pevačice su se pojavile u neobičnim kostimima i iznenadile publiku, a inspiraciju su dobile iz filma "Hladni rat".

21.20 Svetski poznati di džej iz Finske treći je nastupio na muzičkom takmičenju, a karijeru je započeo 1995. godine. U pitanju je pesma "Look away" i muzičari Darude i Sebastijan Rejman.

21.16 Grupa "De mol" iz Crne gore stupila je na scenu druga sa pop numerom "Heaven".

21.13 Predstavnica Kipra, pevačica Tamta koja je rođena u Gruziji "probila je led" i nastupila prva. Ona je poznata i po tome što je igrala u mjuziklima, a sada je otpevala pesmu "Replay".

21.11 Na ovaj način možete glasati i poslati 20 poruka sa jednog broja. Srbija ne može glasati za svoju predstavnicu.

foto: Printscreen

Voditelji su podsetili publiku da je prošlo 25 godina od kada je Izrael bio "domaćin" Evrovizije i da samo njih 10 prolazi u finale.

foto: Printscreen

21.08 "Dobrodošli u Izrael!", rekla je Neta i obratila se svima na svom maternjem jeziku.

foto: Printscreen

21.01 Pobednica Evrovizije 2018. godine bila je Neta koja se predstavila pesmom "Toy", a sada je otvorila ovogodišnje muzičko takmičenje u Izraelu i dobila gromoglasan aplauz.

Kurir.rs, Foto: Printscreen/RTS

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...