ZAVRŠENA NAJGLEDANIJA SERIJA: Fanovi razočarani u Igru prestola, Martin piše novi kraj!
Foto: promo

NA POPRAVNI

ZAVRŠENA NAJGLEDANIJA SERIJA: Fanovi razočarani u Igru prestola, Martin piše novi kraj!

Pop kultura -

Najgledanija serija svih vremena "Igra prestola" završena je noćas u tri ujutru! S obzirom na to da će mnogi fanovi u Srbiji poslednju epizodu ipak gledati tek večeras u 20 časova na HBO, nećemo otkrivati ništa, ali ćemo istaći razočaranost ljubitelja ove serije ne samo krajem već i celom sezonom!

Nezadovoljstvo fanova širom sveta kulminiralo je nakon pretposlednje epizode i dovelo do toga da napišu peticiju na sajtu Change.org, u kojoj se traži da se cela poslednja sezona iznova snimi i da u tome učestvuju "sposobni scenaristi".

foto: Profimedia

Fanovi su i ranije često kritikovali dvojac Dejvid Beniof i D. B. Vajs, za koje misle da ne rade dobro posao prilikom ekranizacije književnog serijala "Pesma leda i vatre", po kojem je snimljena serija "Igra prestola", a do sada je peticiju potpisalo preko milion obožavalaca i broj je u svakom momentu sve veći. Kao odgovor na to, scenaristi su i sami napravili peticiju u kojoj su tražili da fanovi sami napišu kraj:

"Ako znate bolje i ako je to tako lako, izvolite pa napišite sami", poručuju oni. Pisac Džordž R. R. Martin takođe je reagovao na kritiku fanova i složio se s njima.

"Nije lako videti da likove koje si razvijao kroz dosadašnju priču neko drugi preuzme i njihovu sudbinu odvede u potpuno dugom smeru - kako vi niste hteli", kazao je Martin, koji je pisanje poslednja dva dela (šesti i sedmi) pauzirao dok je učestvovao u radu na seriji - što je trajalo do pete sezone.

foto: Profimedia

Oni koji su čitali knjige znaju da se do tada donekle serija i vezivala za delo, ali da se nakon toga sve promenilo - po nekima je otišlo dođavola. S obzirom na to da postoji malo verovatnoće da će se poslednja sezona ponovo snimiti, ostaje nam da čekamo knjige "Vetrovi zime" i "San o proleću" i vidimo šta je pisac hteo da kaže ili da čekamo prikval (nove serije u kojima se radnja događa pre ove) i sačekamo šta će i na koji način oni otkriti.

Kurir.rs / Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track