10 TAJNI SA SNIMANJA IGRE PRESTOLA! Posle ovih činjenica više nećete seriju gledati na ISTI NAČIN! BOLJE JE NEGO U SCENARIJU (FOTO)
Foto: Printscreen

kRAJ JEDNE SAGE

10 TAJNI SA SNIMANJA IGRE PRESTOLA! Posle ovih činjenica više nećete seriju gledati na ISTI NAČIN! BOLJE JE NEGO U SCENARIJU (FOTO)

Pop kultura -

Serija "Igra prestola" ("Game of Thrones") privela se kraju, a o završnici, koja je razočarala mnoge, ne prestaje da se priča.

Pred vama saznajte deset tajni sa snimanja svih osam sezona "Igre prestola", koje će vas, nema sumnje, ostaviti bez reči.

1. Martin je izgubio dva scenarija prve sezone u pošti, dobio je otvorenu kovertu, teksta nije bili, ali tekst nikada nije javno procurio.

foto: HBO

2. Piter Dinklidž je vegetariijanac i zbog toga je zahtevao da meso koje njegov lik jede bude napravljeno oa sasojaka kao što je tofu.

foto: Printscreen

3. Mesečeva vrata, kako je nazvan opasani bezdan iz serije, zaprano je dubok jedan metar i prekriven je stunjačama.

foto: Printscreen

4. Ideja za animaciju pokreta zmajeva je nastala iz proučavanja ponašanja i kretanje gssaka a njihov odnos sa Deneris po uzoru na mačke.

foto: Profimedia

5. Produkcija je zbijala šale da je Džon Snou previše lep za ulogu i da će mu uništiti lice i kosu, a glumac je naseo na šale.

foto: Beta/AP

6. Producenti su se susreli sa 300 devojčica u Engleskoj pre nego što su našli Mejsli Vilijams za ulogu Arje.

foto: HBO promo

7. Sin glumca koji je igrao Stanisa Barateiba Frenk Dilejn je igrao dečaka Toma Ridla u čuvenom serijalu o Hariju Poteru.

8. Smeh je bio veliki problem na setu, čak i prilikom najozbiljnijih scena, a tu su prednjačili Pitar Dinkladž i Lena Hedej.

foto: Printscreen

9. Emilija Klark je otkrila da je u sceni kada jede konjsko meso bila toliko ulepljena lažnom krvlju da je u jednom trenutku snimanja samo pobegla u toalet.

foto: Printscreen

10 Statisti ove serije otkrili su da su scenu od 3 sekunde znali da pripremaju šest nedelja, ali su se kroz pripreme međusobno mnogo šalili.

foto: HBO

Kurir.rs/Blic/Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track