Najnovije vesti

SKANDAL! JOŠ JEDNA NEPRAVDA PREMA NAŠOJ NEVENI: Srpskoj predstavnici sad ODUZELI poene, evo na kom je mestu završila!
Foto: Printscreen

skandalozno

SKANDAL! JOŠ JEDNA NEPRAVDA PREMA NAŠOJ NEVENI: Srpskoj predstavnici sad ODUZELI poene, evo na kom je mestu završila!

Pop kultura

Kao i mnogi drugi takmičari i Nevena Božović gubi trenutni plasman. Sa 17. mesta naša predstavnica pada na 18. i umesto 92 poena, ima 89 za konačan zbir.

Evropska radiodifuzna unija saopštila je da je ustanovljeno da je tokom finalne večeri Evrovizije došlo do greške u glasanju zbog situacije sa beloruskim žirijem.

foto: Pritnscreeen

Problem je nastao nakon što je žiri iz Belorusije raspušten posle prve polufinalne večeri jer su prekršili važno pravilo Evrovizije - u jednom intervjuu otkrili su na koji način će glasati. Budući da oni zbog toga nisu imali pravo glasa u finalu, EBU je, prema pravilima, stvorila zamenski agregatni rezultat (izračunat na osnovu rezultata drugih zemalja sa sličnim glasačkim zapisima), kako bi se odredilo glasanje beloruskog žirija za veliko finale.

"EBU potvrđuje da smo otkrili da je zbog ljudske greške korišćen netačan agregatni rezultat. To nije imalo uticaja na izračunavanje bodova izvedenih iz televotinga u 41 zemlji učesnici i pobednik i prve četiri pesme ostaju nepromenjene", navodi se u saopštenju.

foto: Printsscreen yt

Kurir.rs/Blic/Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...